wniosek o odpis wyroku

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

wniosek o odpis wyroku

Postautor: loutica » 23 kwie 2012, 11:26

Witam,
czy ktoś może dysponuje wzorem wniosku (bez nazwisk itp) aby otrzymać odpis wyroku mojego podopiecznego? Wyrok muszę dołączyć do akt a za bardzo nie wiem jak taki wniosek powinien wyglądać i gdzie go złożyć.
Może jeszcze ktoś o dobrym sercu by mi podpowiedział, jak powinna wyglądać notatka jeżeli nie zastałam mojego dozorowanego oraz nie odbiera ode mnie tel.
loutica

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Ultima » 23 kwie 2012, 12:22

Loutica!
Na te i na inne Twe pytania, odpowie kurator zawodowy z którym współpracujesz. Przy okazji, będzie miał możliwość wpływu na uzupełnienie posiadanej przez Ciebie wiedzy w zakresie sprawowania dozorów, sporządzania dokumentacji, przeprowadzenia dodatkowego szkolenia w tym zakresie. Z Twoich pytań można wywnioskować, że takie szkolenie jest Ci niezbędne. Osobą zobowiązaną do udzielania Ci informacji, jest właśnie kurator zawodowy, zatem skontaktuj się z nim jak najszybciej.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ultima
Admin
Admin

Podziękował : 754 razy
Otrzymał podziękowań: 489 razy

Postautor: loutica » 23 kwie 2012, 12:54

następnym razem zapytam szkoda tylko że na jutro muszę mieć te dokumenty:( także w chwili obecnej proszę o jakiekolwiek merytoryczne odp.
Z góry dzięki
loutica

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: jarosj » 23 kwie 2012, 14:21

Nie masz żadnych możliwości kierować takiego wniosku. O podpis wyroku w sprawie dozorowej zwraca się kz. Ty w sprawozdaniu wskazujesz, że taki wyrok zapadł, podajesz sygnaturę i reszta, to już kompetencje kz. Zresztą zastanów się trochę. Odpisy zwykle nie są wydawane pod ręki i w zw. z tym gdzie by taki odpis miałby ci być przesłany? Na adres domowy? I choć to już wiedza ci całkiem zbędna, nie ma żadnego druku z takim wnioskiem. Kz pisze pismo, ew. podaje podstawę prawną i odpis dostaje do Zespołu. I tak już do admina, czy moda. Szkoda, że nie można wystawić jakiegoś ogłoszenia w widocznym miejscu o treści: drogi ks, zanim zadasz tu jakieś pytanie, idź do kz i zadaj mu je najpierw. Jak ci nie odpowie, to idź drugi, a nawet trzeci raz. Do trzech razy sztuka. Potem wpadnij tutaj i pytaj.

Informuję, że takie informacje dla KS na pewno pojawią się i już jakiś czas temu było to przedyskutowane i ustalone z Ultimą, która nawet opracowała takie ogłoszenia, lecz... no właśnie. Mea culpa, to ja tutaj jestem zawalidrogą..., Aurelius.
Awatar użytkownika
jarosj
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 81 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: wniosek o odpis wyroku

Postautor: vedder » 23 kwie 2012, 19:35

loutica pisze:Witam,
czy ktoś może dysponuje wzorem wniosku (bez nazwisk itp) aby otrzymać odpis wyroku mojego podopiecznego? Wyrok muszę dołączyć do akt a za bardzo nie wiem jak taki wniosek powinien wyglądać i gdzie go złożyć.
Może jeszcze ktoś o dobrym sercu by mi podpowiedział, jak powinna wyglądać notatka jeżeli nie zastałam mojego dozorowanego oraz nie odbiera ode mnie tel.

Wszystko zostalo juz napisane w tym temacie w sposob wyczerpujacy, nic nie trzeba dodawac. Od tych rzeczy jest twoj kurator zawodowy, zarowno od wystapienia do Sadu o odpis wyroku jak rowniez od udzielenia Tobie informacji co powinnas zrobic gdy nie mozesz zastac dozorowanego 8)
vedder
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 5 razy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi