Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: pawelolo123 » 16 kwie 2006, 22:59
Mam pytanie czy może ktoś wie jak to jest z przyjęciem na aplikacje?Jestem kuratorem społecznym w Gnieźnie w Sądzie Okręgowym w Poznaniu poinformowano mnie, że moge składać dokumenty tylko na aplikacje w Sądzie Rejonowym w Gnieżnie nie moge natomiast starać się o aplikacje w innym Sądzie Rejonowym. Problem polega na tym, że w tym roku nie ma przyjęć na aplikacje do Gniezna. Moje pytanie więc brzmi :czy ifaktycznie można składać podanie na aplikacje tylk w miejscu zamieszkania? Proszę o odpowiedz.
-
pawelolo123
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: Krokus » 25 kwie 2006, 2:50
Jeżeli zamierzasz mieszkać np. w Gnieźnie to trudno wyobrazić sobie żebyś dojeżdzał do pracy np. do Krakowa. Nie ma formalnych przeszkód do ubiegania isę o przyjęcie na aplikację w innym mieście, a nawet okręgu, ale do pracy jeszcze trzeba dojechać i to nie rzadko 6 - 7 razy w tygodniu. To jest urok zadaniowego czasu pracy kuratora

-
Krokus
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...