Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: michu » 02 kwie 2006, 9:13
U nas wyglądało to tak:
1) egzamin pisemny - otrzymaliśmy akta dozoru i na ich podstawie mieliśmy napisać odpwiedni wniosek,
2) egzamin ustny - cztery pytania, losowane w zestawach z części: karnej, rodzinnej, kuratorskiej i z wiedzy ogólnej.

-

michu
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: Adam » 04 kwie 2006, 13:55
U mnie na pisemnym równiez losowało sie akta z pionu rodzinnego lub teczkę dozoru. Trzeba było dokonac analizy akt badź teczki dozoru i napisać na koniec stosowny wniosek. Na egzaminie ustnym losowło sie zestaw 6 pytań.
-
Adam
- k.zawodowy

-
autor: Krokus » 26 kwie 2006, 23:07
tetragon79reignition pisze:jesli znajdzie sie ktos tak uprzejmy i napisze bede mu bardzo wdzieczny
Urocza Kolezanko, a raczej - jak sie okazalo - Kolego!
Otoz z egzaminem jest jak z uniwersalnym planem pracy z podopiecznym. Wiecej nie pisze, bo nie powinienes denerwowac sie przed tym egzaminem

-
Krokus
-
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...