Program komputerowy do wymiany danych Kuratorzy <-> za

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Program komputerowy do wymiany danych Kuratorzy <-> za

Postautor: grigo » 12 lip 2005, 11:58

Dzien dobry

Chodzi o wymiane danych z Kuratorami i zakładami, w ktorych odrabiane sa nalozone na skazanych godziny pracy na cele spoleczne.
Zadam takie pytanie - Czy takowy program istnieje (prosze sie nie smiac :) - taki Platnik dla Kuratorow) ? .

Przeciez wypisywanie i wysylanie danych tych ilosci moze doprowadzic do oczoplasu. Oczywiscie wysyla sie raz w miesiacu sprawozdania z zakładu do Kuratorow, ale przyznam, ze ten raz jest bardzo uciazliwy...

Wysylajacy sprawozdania ...
grigo

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: mahajek » 13 lip 2005, 0:29

Niestety, nic o takim programie nie słyszałem, tak jak zresztą o innych, które były by przydatne w pracy kuratora, lecz nie zostały napisane. Jak dotychczas spotkałem tylko jeden program dla kuratorów, pomocny w pisaniu wywiadów środowiskowych, jednak w mojej ocenie mocno nieudany. Inny problem to wymiana informacji, do tego są potrzebne komputery w biurach kuratorów, które zaczynają się powoli pojawiać, często jednak bez modemów, a o stałych łaczach nie wspomnę.
mahajek
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 32 razy
Otrzymał podziękowań: 38 razy

Postautor: grigo » 13 lip 2005, 9:55

Przyznam, ze program dla "klientow - zakladow" kuratorow to problem niewielki (mozna sortowac dane, tworzyc wydruki, uzyskiwac sybki dostep do weryfikacji) - daloby sie zrobic. Problemem jest niestety krotkowzrocznosc takiego rowiazania. System informatyczny musi byc funkcjonalny jak zusowski Platnik - wymiana danych zaklad - kuratorzy.
Niestety chyba dlugo nie doswiadczymy tego "dobrodziejstwa".

A moze nie bedzie potrzebne ? Moze praca na cele spoleczne zostanie zastapiona nowym sposobem sprowadzania na "dobra droge" - obrozami ograniczajacymi ? ;)
grigo

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi