Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: Radzio » 24 lip 2006, 9:30
---------- 14:08 19.07.2006 ----------
Witam serdecznie wszystkich! Mam pytanie. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć kiedy zazwyczaj organizowane są egzaminy na aplikację kuratorską? Czy odbywają się one w różnych terminach w poszczególnych okręgach? Czy tylko raz w roku? W zasadzie to chodzi mi o okręg koszaliński, jak jest tam z terminami egzaminu, czy egzaminów? A może ktoś już wie, w jakim terminie odbędą się tam egzaminy w przyszłym roku?
---------- 09:30 24.07.2006 ----------
Halo, halo! Czy jest tu ktoś, kto mógłby mi udzielić informacji na moją prośbę?
-
Radzio
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: kraliusz » 24 lip 2006, 10:08
w okręgu gliwickim w chwili obecnej trwa "rekrutacja" ale pewnie nie ma określonych terminów, a uzależnione one są od wolnych wakatów
-

kraliusz
- k.zawodowy

-
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
autor: Radzio » 25 lip 2006, 11:08
---------- 10:39 25.07.2006 ----------
Dzieki kraliusz, czy jeszcze ktoś cokolwiek wie w tej kwestii?
---------- 11:08 ----------
A czy znacie może przypadki, kiedy to kandydat na kuratora zawodowego został zwolniony z egzaminu, bo wiem, że cos takiego może mieć miejsce? Jakie wówczas warunki należy spełnić? Regulują to przepisy ustawy o kuratorach z dnia 27 lipca 2001r.
-
Radzio
-
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: kraliusz » 25 lip 2006, 16:09
Radzio pisze:
Regulują to przepisy ustawy o kuratorach z dnia 27 lipca 2001r.
tak regulują, ale tylko w kwestii ewentualnego zwolnienia z egzaminu kończącego aplikację - decyduje o tym minister sprwiedliwości.
jeżeli chodzi o zwolnienie z egzaminu kandydatów na aplikantów - tego ustawa nie przewiduje, gdyż wogóle nie przewiduje egzaminu na przyjęcie na aplikację.
pozdrawiam
-

kraliusz
- k.zawodowy

-
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...