Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: prokuratorek » 26 wrz 2006, 20:15
Mam takie pytanko: czy gdzies w sieci mozna znalezc listy (imie i nazwisko) kuratorow, wraz z wykazem miast i dzielnic, ktore im podlegaja?? Albo jakies listy, z ktorych wynikaloby jaki kurator - z imienia i nazwiska - zajmuje sie danym obszarem albo ma np. siedzibe w danym sądzie??
-

prokuratorek
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: Zet » 26 wrz 2006, 20:24
Nie ma takich list.
Kuratorzy społeczni wpisani są na listę w każdym sądzie.
Informacje o kuratorach zawodowych dostaniesz u kierownika zespołu( jaki kurator pracuje na danym terenie)
Zet
-

Zet
- k.zawodowy

-
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
autor: Easy » 26 wrz 2006, 21:54
Prokuratorku! Zgrozą powiało! Nie wiem jak inni kuratorzy, ale po pracy cenię sobie prywatność i możliwość wypoczynku w gronie rodzinnym. Czy byłoby to możliwe, po opublikowaniu naszych nazwisk i terenów działania ? Nie wszyscy moi sąsiedzi wiedzą czym się zajmuję i nie muszą , i niech tak zostanie. W przeciwnym razie każdy kurator będzie funkcjonował na zasadzie pogotowia ratunkowego - 24 h/dobę.
-
Easy
-
autor: prokuratorek » 26 wrz 2006, 22:01
Jawne i dostepne w sieci listy prokuratorow i sedziow to normalnosc, wiec myslalam ze z kuratorami jest podobnie, ale coz...

-

prokuratorek
-
autor: kesey » 27 wrz 2006, 2:04
Witam
Jeśli powstałaby strona internetowa mojego rodzimego zespołu kuratorskiego, to nie miałbym nic przeciwko takiej liście, z wyszczególnieniem dni dyżurów i zastrzeżeniem, że wówczas należy się kontaktować z kuratorem.
Moi znajomi wiedzą, że jestem kuratorem ... też są kuratorami

Na inne kontakty, poza biurowymi niespecjalnie starcza mi czasu, natomiast rodzina póki co nie daje mi powodów do podejmowania oddziaływań resocjalizacyjnych
Pozdrawiam.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
-

kesey
- VIP

-
- Podziękował : 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 197 razy
autor: mofo » 27 wrz 2006, 12:23
Prokuratorku, jesliś łaskaw to podaj, prosze, link do strony w sieci, gdzie, jak piszesz, dostepna jest lista prokuratorów i sedziów. Bo ja takowej (imiennej) listy nijak nie moge znaleźć:( Więc, jesliś łaskaw, zanim cokolwiek napiszesz, to sprawdz to przedtem!
-
mofo
-
autor: prokuratorek » 27 wrz 2006, 16:24
-

prokuratorek
-
autor: mofo » 28 wrz 2006, 15:24
No no, to sie apelacja gdanska wybiła przed szereg. Inne apelacje podają jedynie godziny urzedowania i dane teleadresowe. I to uwazam za własciwą praktyke.
-
mofo
-
autor: prokuratorek » 28 wrz 2006, 15:42
A ja nie. Uwazam, ze powinno byc wiadome, kto i gdzie urzeduje. Przeciez ujawnienie imienia i nazwiska osoby, ktora dla przykladu orzeka w danym wydziale nie wiaze sie z zadnymi negatywnym konsekwencjami dla tej osoby.
-

prokuratorek
-
autor: kropka » 28 wrz 2006, 21:02
Z drugiej strony jak zainteresowany będzie chciał się dowiedzieć, "kto i kiedy " urzęduje, zawsze może wdepnąć do sądu i poczytać na drzwiach. U mnie na każdych wisi kompletna lista kuratorów z imienia i nazwiska wraz z dniami dyżurów.
Inaczej jest np. z sędziami, na drzwiach pokojów których nie ma ich nazwisk-jest tylko "pokój sędziego".
Pozdrawiam

-

kropka
- k.zawodowy

-
- Podziękował : 635 razy
- Otrzymał podziękowań: 69 razy
autor: prokuratorek » 28 wrz 2006, 22:06
U mnie w sądzie na żadnych drzwiach nic nie wisi

Jedynie u Prezesa

-

prokuratorek
-
autor: radekk_s » 16 paź 2008, 21:53
mam pytanie sa jeszcze listy pokuratorow i sedziow bo ja nigdzie niemoge znalesc:/ a min.sprawiedliwosci nie odpisuje mi na maila:/
-
radekk_s
-
autor: eipiem » 17 paź 2008, 15:09
Zajrzuj na strony BIP lub własne strony danej placówki.Zwykle sa tam informacje dotyczace przew.wydziałow i prezesów.
-
eipiem
- k.zawodowy

-
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
autor: radekk_s » 17 paź 2008, 17:34
tak na stronach prokuraory to wiem ze sa ale niema wszystkich wypisanych co tam pracuja:/
-
radekk_s
-
autor: ruccugs » 28 sie 2024, 6:05
<a href=https://enhanceyourlife.mom/>order priligy online usa</a> Many vets and veterinary dermatologists prescribe Apoquel along with other treatments to manage allergies in dogs
-
ruccugs
-
-
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...