Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: muziq » 19 lip 2024, 17:58
Witam,
Ukończyłam studia I stopnia, na kierunku socjologia. Na II stopień, chciałabym iść na resocjalizację (NIE pedagogikę resocjalizacyjną, a resocjalizację), konkretnie na UW. Jednak w ustawie jest napisane, że "psychologia lub prawo lub na kierunku związanym z kształceniem w zakresie psychologii, pedagogiki, socjologii lub prawa". Czy sama resocjalizacja zalicza się w zakres kierunków pedagogicznych?. Nie jest to pedagogika resocjalizacyjna, a stricte resocjalizacja dlatego się trochę martwię, czy po ich ukończeniu nie będzie problemów z dostaniem się na aplikację.
Dziękuje bardzo za pomoc.
-
muziq
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: coeddie11 » 16 kwie 2025, 13:05
Paper.io is a fast-paced, highly engaging multiplayer browser and mobile game that blends strategy, territory control, and competitive fun. Developed by Voodoo, this game has attracted millions of players worldwide with its simple mechanics and intense gameplay. Whether you're a casual player in
paper io or a seasoned gamer, Paper.io offers a unique challenge that keeps you coming back for more.
-
coeddie11
-
autor: lindalex » 10 cze 2025, 12:03
crazy cattle 3d is the ultimate indie battle royale! Engage in hilarious sheep-on-sheep action and utilize unique movement mechanics to dominate the arena. Join today and see if you have what it takes to be the last sheep standing!
-
lindalex
-
autor: 3lucilas » 17 cze 2025, 4:15
Cześć! Gratuluję ukończenia studiów socjologicznych! Zastanawiam się, czy resocjalizacja na UW spełnia wymogi ustawy. Wydaje mi się, że powinna, skoro socjologia jest wymieniona. Ale dla pewności, skontaktuj się bezpośrednio z uczelnią. A w przerwie od rozważań, dla relaksu polecam
Snow rider ! Dobra zabawa gwarantowana, a Ty wrócisz do tematu z nową energią.
-
3lucilas
-
autor: alice56 » 02 lip 2025, 8:51
To excel in
head basketball, practice your shooting techniques to score more points than your opponent during matches.
-
alice56
-
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...