Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: Katarzyna.D » 25 sty 2008, 16:35
Proszę o dokładne informacje dla chętnych na Kuratorów społecznych 
Krok po kroku,np:
1 krok-To iść do sądu po deklaracje o nie karalność i znaczek 50zł i wysłać..
2 krok - ...........?
POZDRAWIAM !
Wątek przenoszę do właściwego działu. Proszę o umieszczanie wątków we właściwych działach. Proszę o zapoznawanie się z istniejącymi już wątkami. kesey
-
Katarzyna.D
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: kgb14 » 25 sty 2008, 19:24
Nie chcę być nie grzeczny ale chyba jest na ten temat sporo na tym forum ;(
Krok 1 . ¬le . Zaświadczenie o niekaralności wystąpi sąd sobie sam ( kiedyś faktycznie chyba występowało się samemu do KRS ale też sie nie płaciło ) . Kandydatowi na kuratora społecznego zaswiadczenie z KRS przysługuje za darmo . Składając podanie nie trzeba mieć przy sobie zaświadczenia o niekaralności
krok . 2 --==>>>> porozmawiać z kierownikiem zespołu danego wydziału karnego lub rodzinnego . Bez tego tak na prawde to marnie widzę przyjecie na kuratora społecznego .
Oczywiście podanie składać można ale nie polecam .
Pozdrawiam .
,,Oponiarz''
,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''

-

kgb14
- k.zawodowy

-
- Podziękował : 119 razy
- Otrzymał podziękowań: 135 razy
-
autor: BartK » 25 sty 2008, 21:21
Krok 1: Udać się do kierownika zespołu kuratorskiej służby sądowej i porozmawiać na temat możliwości pełnienia funkcji kuratora społecznego
Krok 2: Stosować się do instrukcji wspomnianego kierownika
-

BartK
- VIP

-
- Podziękował : 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...