Jak wygląda egzamin aplikancki?

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Jak wyglĄda egzamin aplikancki?

Postautor: jana37 » 19 lut 2008, 0:13

Moi drodzy!
bardzo proszę o pomoc, chcę przystąpić do egzaminu na aplikanta kuratorskiego i nie mam zielonego pojęcia jak ten egzamin wygląda. Proszę o pomoc jeśli ktoś z Was przechodził to sito.
Może macie jakieś materiały do takiego egzaminu? :)

Proszę o umieszczanie wątków we właściwych działach i nie doklejanie ich do wątków już istniejących a nie dotyczących przedmiotu pytania. kesey
jana37

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kesey » 19 lut 2008, 3:05

W każdym okręgu nieco inaczej. Zwykle składa się z części pisemnej i ustnej. Zakres zagadnień, które mogą się pojawić jest bardzo szeroki i w żadne sposób nie ustandaryzowany w skali kraju. Przekrojówka- prawo, psychologia, pedagogika, socjologia.
Poprzeglądaj wątki w tym dziale, kilka z nich dotyczy egzaminów aplikanckich z różnych miejsc (może to w jakiś sposób naświetli Ci temat).
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: jana37 » 19 lut 2008, 10:09

przepraszam już się poprawię. Jestem początkująca na tym forum i jeszcze nie potrafię się tutaj znaleźć :oops: :roll:
jana37

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...