autor: piotr-war » 14 lut 2006, 15:59
Jestem po rozwodzie z żoną. Sąd przyznał opiekę nad małoletnimi dziećmi matce (syn 7 lat, córka 2,5 roku). Syna teoretycznie mogę widywać i zabierać ze sobą bez ograniczeń, córkę mogę widywać tylko w obecności matki do ukończenia 3 r.ż.Problem jest w tym, że matka wyjechała we wrześniu za granicę w celu zarobkowym, dzieci zostały pod opieką babci (matki byłej żony).Babcia bardzo utrudnia kontakty z dziećmi. Nastawia dzieci psychicznie przeciwko mnie.Kiedy je odwiedzam u niej w domu robi awantury w obecności dzieci.Pragnę nadmieni, że ja jako ojciec interesuję się dziećmi. Syn uczy się w pierwszej klasie, a ja z racji tego mam stały kontakt ze szkołą gdzie moja była żona nie postawiła nawet nogi. Przebywałem również z nim w szpitalu gdzie miał zabieg chirurgiczny(usunięcie migdału) spawę tą zlekceważyła matka choć wiedziała o tym od lekarza pierwszego kontaktu.Nie zrobiła nicw tej sprawie.Z córką mogę się jedynie widywać u byłej teściowej w domu choć gdy była również w szpitalu opiekowałem się nią i ja załtwiałem wszelkie problemy z r=tym związane - potrzebny był szpital z oddziałem kardiologii dziecęcej.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2006, 19:02 przez
piotr-war, łącznie zmieniany 1 raz