Aplikacje w okręgu lubelskim

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Aplikacje w okręgu lubelskim

Postautor: Sylwia 1 » 08 lut 2007, 21:42

chciałabym dowiedzieć się jak wyglądają i kiedy się odbędą aplikacje na kuratora w okręgu lubelskim
Sylwia 1

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: magdalenka » 12 mar 2007, 13:32

witaj sylwio, ja też jestem z lubelskiego podaję maila bo chętnie nawiąze z tobą kontakt a informacje zanjdziesz na stronie Sądu Okregowego w Lublinie i do 23 marca ruszaj z papierami, naoisz do mnie może spotkamy się na rozmowie badż konkursie: magdalenka22-79@o2.pl
magdalenka
magdalenka

Postautor: Donkaa » 21 kwie 2007, 19:25

---------- 13:40 11.04.2007 ----------

Sluchajcie dziewczyny, w Lublinie egzamin pisemny jest o godz.9 rano w auli AM w poniedziałek 16 kwietnia
Jestem załamana ogromem mojej niewiedzy...a najgorsze jest to, ze dowiedzialam sie przed 3 dniami i mam bardzo mało czasu żeby sie przygotowć. A jak jest u Was? Macie jakieś pytania??Pozdrawiam

---------- 21:06 ----------

Mam pytanie, czy macie pojęcie co to będzie to pytanie do wyboru z dwóch?? Wiem, że mamy je opracować ale nie mam pojęcie co to za pytanie :(

---------- 19:25 21.04.2007 ----------

Udało sie...pierwszy etap za mną, niestety drugi (ustny) stanowi koleją niewiadomą i w dodatku jest juz w poniedziałek. Może ktoś wie o co mogą pytać??? Licze na wasza pomoc, Pozdrawiam
Donkaa

Postautor: kaj77 » 22 kwie 2007, 0:11

Hej, pozdrawiam Cię, ja też w poniedziałek mam "chwilę prawdy"........ Może do zobaczenia, a na pewno powodzenia :!:
Always look on the bright side of life:)
kaj77

Postautor: !agnieszka! » 22 kwie 2007, 23:31

Witam kaj77. ¯yczę Ci powodzenia na ustnym, trzymam kciuki. Mam nadzieję, że dasz znać z czego pytali.
!agnieszka!

egzamin w lublinie

Postautor: ka_tka » 23 kwie 2007, 19:59

Witam wszystkich, którzy są już po egzaminie na aplikację kuratorską w Lublinie. Jestem ciekawa jak wrażenia ja już jestem po. Pytania na egzaminie ustnym głównie były z ustawy o kuratorach sądowych i Konstytucji. Wszystkim zdającym życzę powodzenia. :)
ka_tka

Postautor: Donkaa » 24 kwie 2007, 14:13

Kraj77 ciekawa jestem Twoich wrażeń po poniedzialkowym egzaminie. Ja też juz po wszystkim czekam na wyniki jestem z siebie zadowolona ale to nie znaczy ze swoimi odpowiedziami zadowolilam komisje :) czekam ale juz nie z drżącym sercem...powodzenia
Donkaa

Postautor: ka_tka » 26 kwie 2007, 14:30

Cześć przepraszam, że tak póżno sie odzywam ale dopiero teraz mam chwilkę czasu!
Jestem w miare zadowolona, odpowiedziałam na wszystkie pytania ale tak jak mówisz czy zadowoliło to komisje to nie wiem! mam nadzieje że tak! jestem tylko ciekawa kiedy będą wyniki bo o tym jakoś cisza! pozdrawiam
ka_tka

Postautor: magdalenka » 29 kwie 2007, 13:53

ja czuje sie zawiedziona, mam duże pretensje do siebie - czytałam ustawy studiowałam konstytucję, a dałam się zaskoczyć pytaniami najprostszymi, tzn powiedziałam ale oczywiście teraz wiem jak wiele mogłam dodać!!! zazdroszczę tym szczęśliwcom z 34 osób, mi się nie udało!!!
magdalenka
magdalenka

Postautor: kaj77 » 09 maja 2007, 0:11

Cześć dziewczynki (i chłopcy?)
przepraszam, ze dopiero teraz sie odzywam, ale nie miałam zupełnie czasu, by w ogóle tu zajrzeć. Pytania na ustnym faktycznie nie były jakieś kosmiczne, ale ja niezbyt douczona, pechowo trafiło mi sie o budżecie i tu całkowicie poległam (jako "urodzony pedagog" na bakier jestem z tego typu zagadnieniami). Tak więc znalazłam sie nieco pod kreską, ale i tak cieszę sie, że zobaczyłam jak to wyglada i przy kolejnym "rzucie etatów", o ile sie nic nie zmieni, będę juz mniej zielona.
Wszystkim szczęśliwcom gratuluję i życzę powodzenia, a z pozostałymi pewnie jeszcze sie spotkamy.
Pozdrawiam wszystkich
kaj77
kaj77

APLIKACJA W lUBLINIE

Postautor: malwis » 12 mar 2008, 21:41

WITAM! NA FORUM JESTEM NOWA WIEC Z GÓRY PROSZÊ O WYROZUMIA£O¦Æ :) MIESZKAM W WOJ. LUBESKIM I CHCI£ABYM SIÊ DOWIEDZIEÆ KIEDY JEST NAJBLI¯SZY EGZAMIN NA APLIKACJE KURATORSK¡ I ILE JEST ETATÓW.JAK KSZTA£TUJE SIÊ LICZBA MEJSC-¦REDNIO W KA¯DYM ROKU.JESTEM CIEKAWA BO PRZYMIERZAM SIE DO ZDAWANIA EGZAMINÓW ALE JESZCZE NIE TERAZ BO NIE SKOÑCZY£AM STUDIÓW. CHCIALBYM MIEÆ JEDNAK JU¯ TERAZ PEWIEN OBRAZ ABY MOC SOBIE PRZYSZLO¦Æ PLANOWAÆ :D ZA KAZDA ODPOWIDZ Z GÓRY DZIÊKUJE
MALWIS
malwis

Re: APLIKACJA W lUBLINIE

Postautor: BartK » 13 mar 2008, 8:08

malwis pisze: ZA KAZDA ODPOWIDZ Z GÓRY DZIÊKUJE

... a ja z góry dziękuję jak wyłączysz caps locka ...

Jeśli chodzi o aplikacje, to jeszcze nic nie wiadomo i nie waidomo kiedy na pewno będzie wiadomo.
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: joasiac » 13 mar 2008, 9:21

nabór lada dzień więc monitoruj sprawe. w zeszłym roku było ponad 30 miejsc. wcześniej nie wiem. raczej nie ma w tym zakresie zadnej regularności. jeśli planujesz w przyszłości starać się o tę pracę proponuje na początek zostać kuratorem społecznym, to na pewno Ci pomoże ;)
Rzucę to i pojadę w Bieszczady.
joasiac
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Postautor: kaj77 » 13 mar 2008, 21:04

Witam wszystkich po dłuższej chili miczenia
[ proponuje na początek zostać kuratorem społecznym, to na pewno Ci pomoże ;)[/quote]
a ja bym bardzo chętnie z tej propozycji skorzystała, tylko dalej nie wiem, jak?
tzn. teoretycznie wiem, ale...
Pozdrawiam:)
kaj77

Postautor: malwis » 14 mar 2008, 17:37

Witam ponownie! zgodnie z zyczeniem wylaczylam caps locka:)Fajnie byłoby zdobyć praktyke jako kurator spoleczny ale podobnie jak"kaj77"nie wiem jak sie za to zabrać..poprosze o wskazowki w tym temacie,chciałabym tez wiedzięc jak bardzo taka praca pochlania bo nie ukrywm ze utrzymuje sie na studiach sama i dodatkowo musze pracować..prosze o odp.
MALWIS
malwis

Następna

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...