analiza dokumentów

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

analiza dokumentów

Postautor: madzialena » 15 maja 2008, 7:45

Witam:)
Pytałam już o codzinność kurateli, a teraz zwracam sie z kolejna prośba:)
I bede bardzo wdzięczna za pomoc :) Do zbadania pracy kuratorów sądowych metoda jaka mam zastosowac to monografia, a technika - analiza dokumentów.
I moje pytanie - jakie dokumenty moge analizowac?????
Pytalam juz promotora, ale na niego niestety niebardzo moge liczyc:(
Gorąca prośba o pomoc
madzialena

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: jurek » 15 maja 2008, 14:42

Art. 156. § 1. Kodeksu Postępowania Karnego
Stronom, podmiotowi określonemu w art. 416, obrońcom, pełnomocnikom i przedstawicielom ustawowym udostępnia się akta sprawy sądowej i daje możność sporządzenia z nich odpisów. Za zgodą prezesa sądu akta te mogą być udostępnione również innym osobom.
Czyli po uzyskaniu zgody prezesa sądu będzie Pani miała prawo wglądu do akt prowadzonych przez kuratorów.
Multi multa sciunt, nemo omnia
Awatar użytkownika
jurek
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: ksb » 15 maja 2008, 17:24

Gdyby przejrzała Pani tematy na forum uważnie, to wiedziałaby Pani dokładnie, jakie dokumenty sporządza kurator...
ksb
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 88 razy
Otrzymał podziękowań: 46 razy

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...