Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: caroline2451985 » 17 cze 2008, 14:59
WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE!
OBECNIE ZAJMUJÊ SIÊ PISANIEM A W£A¦CIWIE POSZUKIWANIEM MATERIA£ÓW NA PRACÊ MAGISTERSK¡. PISZÊ O PRACY KURATORÓW. J JEDNYM ROZDZIALE ZAMIERZAM OPISAÆ KONKRETNE PRZYPADKI NADU¯YÆ W STOSUNKU DO KURATORÓW... TZN NP POSZCZUCIA PSEM PRZEZ DOZOROWANYCH CZY WYRZUCENIE Z DOMU. CZY KTO¦ WIE GDZIE MOG£ABYM ZNALE¬Æ INFORMACJE O TAKICH PRZYPADACH? CZY S¡ JAKIES KSI¡¯KI OPISUJ¡CE TAKIE SYTUACJE?
BÊDÊ BARDZO WDZIÊCZNA ZA WSZELK¡ POMOC I Z GÓRY DZIEKUJÊ.
Bez Caps Locka też można pisać na tym forum
Bartłomiej
-
caroline2451985
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: kesey » 18 cze 2008, 2:34
Nadużycia wobec kuratorów ... brzmi ciekawie, poza gryzieniem przez psy i wyrzucaniem za drzwi dodałbym jeszcze inną kategorię, ale to odmienna bajka
Coś powinno być na tym forum, poza tym w rozmowach z kuratorami. Można także zwrócić się do Prezydium Krajowej Rady Kuratorów o udostępnienie danych na ten temat- corocznie wykonywane jest opracowanie, w którym i to zagadnienie jest ujmowane w kategoriach ilości zdarzeń i ich rodzaju. O literaturze "przedmiotu" nic mi nie wiadomo

.
¯yczę powodzenia.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
-

kesey
- VIP

-
- Podziękował : 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 197 razy
autor: caroline2451985 » 18 cze 2008, 12:08
Dziękuję bardzo za podpowiedź. A może podpowiesz mi co dodałabys jeszcze poza tym gryzieniem przez psy... hehe. Oczywiście to był przykład ale chętnie poznam Twoją propozycję i będę bardzo wdzięczna.
-
caroline2451985
-
autor: kesey » 19 cze 2008, 1:00
Nie, nie- gryzienie przez psy i akty agresji czynnej, bądź biernej są jak najbardziej ok'.
Kiedy odpisywałem na Twój post nasunął mi się szereg bardzo luźnych i nader swobodnych skojarzeń. Nie sądzę aby Twój promotor był szczęścliwy gdybyś poszła tokiem mojego myślenia

Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
-

kesey
- VIP

-
- Podziękował : 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 197 razy
autor: madzialena » 03 lip 2008, 16:05
Witam:)
Ja proponuję wybrać się do zespołu kuratorów a oni napewno Ci pomogą:)
Ja tak zrobiłam:)
-
madzialena
-
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...