wyjazd za granice

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

wyjazd za granice

Postautor: liverston » 19 lis 2008, 9:33

mam pytanie , rozwodze sie z mezem i pomimo ze mam pelne prawa wladzy rodzicielskiej to mamy kuratora z sadu , moje pytanie dotyczy zmiany adresu a konkretnie co mam zrobic gdyz planujemy przeprowadzke do innego kraju, w sdzie powiedziano mi ze mam tylko zlozyc informacje na pismie i podanie adresu pod jakim bedziemy przebywac w tym kraju , nigdzie nie moge znalezc informacji jak z kuratorem , bo szczerze pomimo ze sprawa na ktorej sad podjal decyzje ze mamy kuratora byla 10 mies temu ja nie wiem kto jest tym kuratorem i nie wiem czy ja po przyjezdzie do tamtego kraju mam gdzies sie zglosic i poinformowac ich o decyzji naszego sadu ? Pytam sie w sadzie to oczywiscie nic nie wiedza.
bede wdzieczna za informacje
liverston

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: eipiem » 19 lis 2008, 21:24

czy sąd wydał postanowienie o ustanowieniu nadzoruna nad wykonywaniem przez Ciebie lub Was władzy rodzicielskiej czy tez kurator był na wywiadzie do sprawy rozwodowej?.
czy wyjedziesz po wydanie wyroku rozwodowego?czy w trakcie sprawy rozwodowej?
eipiem
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 3 razy

Postautor: liverston » 20 lis 2008, 21:45

tak sad wydal postanowienie o ustanowieniu nadzoru , wyjade przed wydaniem postanowienia gdyz sprawa jest zawieszona na czas nie okreslony z powodu choroby meza i nie wiadomo kiedy bedzie mogl sie stawic na sprawe a po za tym toczy ie sprawa gdyz stwierdzil ze nie jest ojcem dzieci i zalozylm sprawe o ustaleni ojcostwa takze od roku sprawa jedna i druga wisi z wawieszeniu .
rozmawialm jeszcze raz z pania z sadu i ta twierdzi ze mam tylko poinformowac ich o miejscu zamieszkania oraz pozniej oadresie szkoly gdzie beda uczeszczac dzieci gdyz sad napewno zleci jakas kontrol lub zwroci sie o opinie
liverston

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi