Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: społeczny8 » 04 gru 2008, 11:21
Witam serdecznie. Od 8 lat jestem społecznym kuratorem Sądowym. Ponadto studentem resocjalizacji. I właśnie z tego powodu proszę o pomoc. Czy ktoś z państwa jest w stanie wskazać gdzie mogę uzyskać informację na temat powrotności do przestępstwa czy raczej skuteczności instytucji warunkowego zawieszenia kary pozbawienia wolności. Czy wogóle takie dane są prowadzone. Nadmieniam, iż piszę pracę licencjacką "Funkcjonowanie społeczne osób w sytuacji warunkowego zawieszenia kary pozbawienia wolności". To właśnie do tej pracy niezbędne są powyższe dane. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Przenoszę do właściwego działu. Bartłomiej
-
społeczny8
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: gaga » 05 gru 2008, 22:21
gdzie???? - najłatwiej w sensie dostępu u kuratorów z którymi współpracujesz od dawna, a ściślej mówiac to analizujc sądowe wykazy, repetytoria itd z kilku lat - wizyta w archiwum, czylii duzo parcy................ prosciej byłoby w Krajowym Rejestrze Karnym ale czy łątwo bedzie sie tam dostac to nie wiem,
-
gaga
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...