Czy to mobbing?

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Postautor: BartK » 08 gru 2005, 11:33

omba pisze:wchodzę w to furum bo wreszcie coś bardzo ciekawego

Czyli ciekawią Cię tylko sprawy z własnego podwórka :?: Dotychczas na forum było poruszanych bardzo dużo ciekawych tematów, a Ciebie dopiero zainteresowały jakieś plotki z Bydgoszczy :? Mogłaś sobie darować ten wstęp do swojej wypowiedzi, zresztą bardzo interesującej :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: Zet » 08 gru 2005, 14:38

Parę różnych wątków pojawiło się w temacie , który należy chyba rozumieć tak:
CZY S£USZNA JEST PRAKTYKA , ABY AWANS KURATORA UZALE¯NIAÆ OD UKOÑCZENIA PRZEZ NIEGO STUDIÓW PODYPOLOMOWYCH ?
W tym ujęciu tematu uważam ,że tak nie powinno być.

Prawo i obowiązek podnoszenia kwalifikacji owszem , ale to nie to samo co nakazowe podejmowanie studiów podyplomowych.
(zwłaszcza , ze te słono kosztują , a okręg nie jest skłonny choćby w części ich finansować).
Podnosić kwalifikacje można w różny sposób i tu wybór powinien należeć do kuratora.

Jeżeli kandydat do awansu spełnił wymogi jego uzyskania , to jedynym sensownym kryterium powinna być DATA Z£O¯ENIA WNIOSKU O AWANS i po prostu oczekiwanie w kolejce.

Natomiast kuratorzy okręgowi powinni walczyć o pieniądze na ten cel , a nie tylko rozdysponowywać to co kapnie z ministerstwa. Taka rola ministerstwa , żeby wydać jak najmniej, a kuratora okręgowego, aby dbać o nasze interesy , bo po to go wybieraliśmy.Jeżeli kurator okręgowy nie popełnił w tej materii " grzechu zaniechania ", to trudno mieć do niego pretensje . Kuratorzy naród cierpliwy -poczekają.
I ważne jest tylko, żeby nie zapędzać się tu w jakieś szaleństwa w postaci coraz to bardziej "oryginalnych" wymogów przyznawania awansów.
Zet
Awatar użytkownika
Zet
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Postautor: MAX » 08 gru 2005, 20:40

Do wypowiedzi omby i Beaty się nie odniose bo nie bardzo je rozumiem(trudne słowa , niedomówienia i wielokropki:)Natomiast na postawione przez Zet pytanie:CZY S£USZNA JEST PRAKTYKA , ABY AWANS KURATORA UZALE¯NIAÆ OD UKOÑCZENIA PRZEZ NIEGO STUDIÓW PODYPOLOMOWYCH ? odpowiadam NIE, ale powinno to byc jednym z kryteriów. Starałem sie też wykazać , że szanse mają kuratorzy bez studiów podyplomowych o ile maja wymagany staż i jakieś osiągniecia. Podtrzymuję też zdanie, że dla dobra naszej korporacji zawodowej powinnismy sie kształcić. Tych kuratorów którzy nie mają ani kierunkowego wykształcenia ani ochoty do nauki powinno się własnie mobilizować własnie wstawianiem takich kryteriów awansowych.
W praktyce w Okr. Bydg. zwyciężyło podobno kryterium stażu pracy! Czyli trzeba być starym aby dostać awans...Nie wiem jak Wy ale ja wole być młodym kuratorem zawodowym niż specjalistą po 50-tce:))
MAX
PS Zet w temacie pozyskiwania pieniedzy przez kuratora okregowego to nie masz racji. Nie będę się wdawać w szczegóły ale ta machina rządzi sie swoimi prawami. Jeszcze jest Apelacja, plany budżetów ,czasami układy itp.
MAX

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kesey » 09 gru 2005, 23:13

Dzięki Zet za precyzyjne sformułowanie problemu :!: Oddaję pięknym za nadobne- pięknie to opisałaś :D. Treść niektórych postów zdawała się wskazywać, iż poruszenie tego tematu było utożsamiane z atakiem na KO w Bydgoszczy. Apage satanas i niechaj wszystkie dobre moce chronią mnie przed ocenianiem kogokolwiek :lol: Nawet mi to nie przemknęło przez głowę.
Natomiast lubię podyskutować o szerokim spektrum zagadnień, związanych z zawodem, który wykonuję :wink:
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: omba » 11 gru 2005, 0:22

Bartłomieju ! Po to jest forum aby kiedy się chce można wejść i coś ,,konkretnego" dodać. Chyba jesteś kierownikiem , bo masz zadatki do zwracanie uwagi (nie na miejscu).. Tak , jestem zainteresowana sprawami z własnego podwórka .To nie są plotki a sprawy bliskie mnie...Czy to coś złego? Inne tematy czytam i dodam ,że owszem są ciekawe. Wystarczy że je śledzę. Prześledziłam także Twoje wypowiedzi - są ciekawe (z wyjątkiem tej mojej). Bez odbioru. Pozdrawiam Ciebie serdecznie . Nie zmieniaj się.
omba

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: BartK » 27 gru 2005, 20:49

Hello omba (fajny nick tak przy okazji), postanowiłem zająć się Twoją wypowiedzią, ponieważ wyjątkowo rozłośiło mnie cytowany przeze mnie kawałek Twojej wypowiedzi "wchodzę w to furum bo wreszcie coś bardzo ciekawego". Słowo "wreszcie" jednoznacznie wskazuje, iż wcześniej nie było nic ciekawego na forum, dlatego ostatnią swoją wypowiedzią przeczysz sama sobie :)
Pozdrawiam i Witam Wszystkich po ¦więtach :)
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Poprzednia

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi