autor: legus » 31 gru 2009, 14:57
Druki mają być stosowane od 01.01.2010, choc w przewodniku wyczytałem, że MS zachęca do ich stosowania. Jak rozumiem, nie musze ich więc stosowac.
Gdy propozycje przesłano do wglądu i ewentualnych uwag do Sądu, w którym pracuje wraz z kolegą napisaliśmy długi laborat pełen zastrzeżeń do druków. Oczywiście, żaden z naszych postulatów nie został wzięty pod uwagę. Tak wyglądają konsultacje Ministerstwa. A może ja i mój kolega jesteśmy jednymi z niewielu, którzy opisali wtedy swoje zastrzeżenia...To tez bardzo prawdopodobne.
Generalnie ogromny przerost formy nad treścią. Np. wezwanie do skazanego ma chyba 3 strony, niech ktoś mi powie, który skazany będzie to czytał. Prosty, krótki komunikat to jest skuteczne.
A lasów do wycięcia coraz mniej...
Ktos pisze o drukach do Policji, a czy te które stosowałaś (eś) dotychczas były nieskuteczne???
Ja od września 2010 robię fakultet z psychologii, socjologii, kulturoznawstwa, zrobię chyba też polonistykę... Myślę również o sklonowaniu, bo żeby to wszystko udzwignąć będzie potrzebnych mnie, co najmniej 2!
Pozdrawiam
raz pod wozem, raz pod wozem.