Nadzór kuratorski dla matki

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Nadzór kuratorski dla matki

Postautor: kasiuleczek18 » 01 lut 2010, 18:50

Witam,
Mam pytanie, co mogę zrobić aby moja była żona dostała nadzór kuratorski?
Mam podstawy sądzić że moja ex źle sprawuje władzę rodzicielską nad 3 naszych dzieci. Mieszkam za granicą i nie wszystko widzę co się dzieje ale dochodzą do mnie skargi że dzieci pozostawione są przez cały dzień bez opieki, chodzą głodne, bawią się na ulicy. Jednym z przykładów może być chociażby to że moja była przez miesiąc po feriach ''zapomniała'' wysłać dzieci do szkoły, aż nauczyciele zwrócili na to uwagę. potrafi tez zapomnieć odebrać najmłodszej córki z zerówki. Przeraża mnie ta sytuacja i martwi mnie los moich dzieci. Ta kobieta myśli tylko o swoich potrzebach. Potrafi jechać po nowy płaszczyk do innego miasta, kiedy moje dziecko chodzi zimą w taki mróz w rozwalonych, za małych butach. Płacę regularnie alimenty na dzieci, a moja była wogóle nie pracuje. Co robić? proszę o pomoc
kasiuleczek18

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: eipiem » 01 lut 2010, 19:24

Może przejąć opieke nad dziecmi?
eipiem
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 3 razy

Postautor: kasiuleczek18 » 01 lut 2010, 20:20

Ale do tego potrzebni mi są świadkowie, a nikt nie chce zeznawać. Poza tym w Polsce jest takie prawo że lepsza jest najgorsza matka niż dobry ojciec. A ja mieszkają za granicą nie mam możliwości ciągać się z byłą po sądach. Poza tym ona tak prosto nie odpuściła by. W końcu utrzymuje się tylko dzięki moim alimentom
kasiuleczek18

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi