przeciwskazania z dostaniem sie na aplikacje.

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

przeciwskazania z dostaniem sie na aplikacje.

Postautor: gonia83 » 24 lut 2010, 9:29

Dzien dobry.chciclabym zostac kuratorem zawodowym,mam odpowiednie wykształcenie ,ale kiedys zwiazałam sie z osoba karana.Teraz nie jestesmy juz razem,Jedyne co nas łaczy to dzieci.czy bedzie to brane przy weryfikacji na aplikacje.
z góry dziekuję za pomoc.
pozdrawiam
gonia83

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: blabick » 26 lut 2010, 9:44

Nie, nie będzie.
Awatar użytkownika
blabick
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kgb14 » 26 lut 2010, 13:51

a ja bym takiej pewności nie miał
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Postautor: blabick » 26 lut 2010, 15:10

A niby czemu? W naszej ustawie nie ma nic na temat nieskazitelnego charakteru naszych byłych partnerów...
Awatar użytkownika
blabick
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kgb14 » 26 lut 2010, 18:44

a i owszem ... jednak każdy taki przypadek należy rozpatrywać indywidualnie ... znany mi jest dość pobieżnie przykład kiedy to jakaś sędzina a raczej wtedy asesor miała zostać mianowana a wyszło gdzieś , ze były maż ( lub wtedy była w trakcie rozwodu z nim ) był karany i była to jakaś przeszkoda - z tego co wiem zakończyło się to szczęśliwe dla sędziny .

Jenak dla tego napisałem - że nie byłbym taki pewny .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kesey » 27 lut 2010, 1:27

Kgb- skoro Sędzina, to wychodzi na to, że jej mąż, z którym się rozwodziła, był Sędzią :wink: Chyba nie chcesz, aby Pani Sędzia obraziła się na Ciebie :lol:

Czy za każdą nietrafną decyzję powinniśmy być karani dwukrotnie- nieudanym związkiem zakończonym rozwodem i niemożnością wykonywania zawodu, który chcielibyśmy wykonywać. Dla mnie mało przekonywujące, ale ... to kwestia subiektywnej oceny i ktoś może uważać inaczej.
Zgadzam się, iż każda sytuacja może być rozpatrywana indywidualnie z pełnym spektrum towarzyszącego jej kontekstu.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: gonia83 » 28 lut 2010, 21:24

Dziekuje bardzo za odpowiedz wszystkim.
Serdecznie pozdawiam.
gonia83

Postautor: blabick » 01 mar 2010, 13:03

kgb14 pisze:a i owszem ... jednak każdy taki przypadek należy rozpatrywać indywidualnie ... znany mi jest dość pobieżnie przykład kiedy to jakaś sędzina a raczej wtedy asesor miała zostać mianowana a wyszło gdzieś , ze były maż ( lub wtedy była w trakcie rozwodu z nim ) był karany i była to jakaś przeszkoda - z tego co wiem zakończyło się to szczęśliwe dla sędziny .

Jenak dla tego napisałem - że nie byłbym taki pewny .

sędziowie mają ten problem, że także ich rodziny muszą być nieskazitelne :!: . także przykład, który podałeś nie ma zadnego przełożenia na naszą sytuację ;).
pzdr
Awatar użytkownika
blabick
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kgb14 » 01 mar 2010, 14:22

blabick - tego dokładnie nie wiem , że również rodziny -- ale przepisy odnosnie naboru zarówno nasze jak i sedziów są dość zbieżne .

Jednak jestesmy chyba zgodni , że każdy przypadek mależy rozpatrywać indywidualnie .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...