Sprawozdanie w Alk.

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Postautor: Kreska » 14 sty 2006, 22:56

Plan pracy:
- motywowanie podopiecznego do zachowywania abstynencji alkoholowej i podjęcia terapii. Stała współpraca z Poradnią Leczenia Odwykowego w celu kontroli czy podopieczny zgłasza sie na spotkania.
- Wskazywanie podopiecznemu na konieczność poszukiwnia zatrudnienia, łożenia na utrzymanie rodziny i partycypowania w kosztach utrzymania mieszkania.
- Przeprowadzanie rozmów na temat roli ojca w procesie wychowywania małoletnich dzieci.

U nas to mniej więcej tak wygląda. Może ktoś ma inne propozycje?? Piszcie. Będziemy wspólnie doskonalić nasz warsztat pracy.
Kreska
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Postautor: kesey » 15 sty 2006, 2:14

Jednoznacznie wynikają one z planu pracy i brzmią:
Zaleciałam (-em) podopiecznemu
- unikanie towarzystwa osób, wykazujących skłonności do nadużywania alkoholu, jak również unikania okazji sprzyjających spożyciu alkoholu.
- regularne uczestniczenie w zajęciach terapeutycznych, realizowanych na terenie właściwej miejscowo niestacjonarnej placówki lecznictwa odwykowego.
- przestrzeganie wskazań terapeutów.
- powstrzymywanie się od inicjowania sytuacji konfliktowych z pozostałymi członkami rodziny
- dążenie do ustabilizowania zaburzonej sytuacji rodzinnej i życiowej
- wzmożenie działań na rzecz uzyskania zatrudnienia
- współuczestnictwo w zaspakajaniu uzasadnionych potrzeb życiowych rodziny.
Full wypas, teraz tylko pozostaje dopasować do indywidualności danego przypadku :lol:
Trafił mi się taki nadzór, w którym nie mogłem sformułować żadnych zaleceń, a w planie pracy resocjalizacyjnej uwzględniłem tylko jeden punkt- wystąpić do właściwej miejscowo prokuratory okręgowej z wnioskiem o ubezwłasnowolnienie uczestnika postępowania :lol:
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi