Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: mamut » 21 sty 2006, 0:09
zalecenia w zakresie wymogów formalnych jakie winny być stosowane przy sporządzaniu opinii dotyczących oceny pracy zawodowych kuratorów sądowych w związku z ewentualnym nadaniem wyższego stopnia służbowego-udało mi się zdobyć takie pismo z września 2002-czy były póżniejsze,czy inne aktualnie są-a może jest rozporządzenie MS na ten temat pismo,ktore mam zostało rozesłane do sądów przez departament sądów powszechnych
-

mamut
- k.zawodowy

-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
autor: Zet » 21 sty 2006, 15:31
mamut-podaj łaskawie to ,które masz.W tych tonach papierzysków gdzieś mi się chyba zawieruszyło.
Zet
-

Zet
- k.zawodowy

-
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
autor: mamut » 22 sty 2006, 0:58
pismo datowane w Warszawie12.09.2002 adresowane do:Pan/i/Prezes Sądu Okręgowego/wszyscy/nr pisma DSPVIII7005/16/02 Departament Sądów Powszechnych uprzejmie przedstawia zalecenia w zakresie wymogów formalnych............... Ujednolicenie sporządzanych ocen pracy kuratorów zawodowych winno spowodować stosowanie tych samych zasad awansowych w całym kraju. Dalej są cztery punkty dotyczące kontroli,tego co powinna zawierac opinia KO.Pismo podpisane jest przez sędziego Dziubana .
-

mamut
- k.zawodowy

-
autor: mamut » 22 sty 2006, 1:05
Moje poszukiwania biorą się stąd,że w okregu te zalecenia DSP nie są jedynym i wystarczajacym kryterium awansu/staż pracy też nie jest ważny.Uzyskanie informacji na miejscu jest uznawane za czyste pieniactwo.
-

mamut
- k.zawodowy

-
Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi