Witam!Mam pytanie a mianowicie mężowi został odwieszony wyrok za uchylanie się od płacenia alimentów na dziecko z poprzedniego związku chciałabym wiedzieć gdzie mogę udać się po jakąkolwiek pomoc zarówno prawną jak i finansową. Przez aresztowanie mąż został pozbawiony pracy jak i środków do życia pragnę napomknąć ,że komornik zabierał od pół roku 80% wynagrodzenia męża na chwilę obecną egzekwowanie długu w wobec Skarbu Państwa jest wstrzymane ja z naszym wspólnym dzieckiem zostałam pozbawiona dachu nad głową, ponieważ wynajmujemy mieszkanie a ja niestety z własnej pensji nie jestem w stanie utrzymać siebie i dziecka, poza wynajętym mieszkanie spoczywa na mnie obowiązek opłaty przedszkola, mam kretdyt, racunki za prąd, wode i wiele innych. Panie kuratorki , które odwiedzały męża stwierdziły, że nie są w stanie mi pomóc więc ja czegoś nie rozumiem mąż jak najbardziej niech ponosi konsekwencje swoich czynów tylko dlaczego kosztem drugiego dziecka?Dlaczego liczy się dla Sądu dobro jednego-starszego dziecka które również mam matkę, która także pracuje a nie bierze pod uwagę dobra drugiego dziecka pozbawia go możliwości funkcjonowania w pełnej rodzinie i godnych warunków życia. Chcę wiedzieć gdzie mogę zwrócić się o jakąkolwiek pomoc finansową, prawną oraz lokalową?
Wątek przenoszę do właściwego działu. Aurelius.