przymusowe leczenie psychiatryczne

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Postautor: Magda J » 26 sty 2010, 11:28

Szczerze powiem że chwilami mnie ta sytuacja przerasta.Jestem tylko prostym ogrodnikiem i specjalistą w swojej dziedzinie.Wiec skoro uzyskuję jakiekolwiek informacje od osób pracujących w sadzie to nie mam podstaw żeby mieć wątpliwosci.Chyba znają sie na rzeczy.Więc NIE ROZUMIEM dlaczego doszli do wniosku ze ubezwlasnowolnienie w jego przypadku bedzie lepszym rozwiązaniem niż przymus leczenia(bo w zeszlym roku obydwa wnioski mielismy zlożone rownoczesnie wraz z cudem zdobytym zaswiadczeniem lekarskim!!!).Jak już pisalem jest on energicznym i fizycznie zdrowym facetem.Jest chory tylko na jednym punkcie,i co dziwne nie ma to związku z alkoholem.Ktoś mi kiedys napisal ze zespół Otella NIGDY nie wystepuje oddzielnie od choroby alkoholowej.Wiec nasz przypadek jest widocznie inny.

Pozostaje nam wybrac sie faktycznie do prokuratury,bo zanim z SR przyślą jakąkolwiek decyzję to minie conajmniej miesiąc,a czas jest dla nas niezwykle cenny.Nigdy nie wiem co tym razem sie stanie.

Pozdrawiam.
mw
Magda J

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

przymusowe leczenie psychiatryczne..

Postautor: mariola23l » 27 sie 2010, 9:03

---------- 07:02 27.08.2010 ----------

mam prośbę o przesłanie wzoru wniosku o przymusowe leczenie psychiatryczne.

---------- 07:03 ----------

proszę o przesłanie jej na maila mariola23l@gmail.com

Odrębnie założony temat łącze z przedmiotowym wątkiem, jako uzupełniający się i stanowiący kontynuację poruszanej tutaj problematyki. Aurelius.
mariola23l

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Aurelius » 27 sie 2010, 22:54

Mariola tak naprawdę nie ma jednego wzoru, bo każdy przypadek jest inny. Proszę najpierw zapoznaj się z przesłankami ustawowymi do wydania orzeczenia o leczeniu psychiatrycznym bez zgody osoby, wtedy też będziesz wiedzieć, co taki wniosek powinien zawierać i jak zostać uargumentowany.

O przesłankach mówi ustawa o ochronie zdrowia psychicznego, z którą możesz zapoznać się tutaj.

W rodziale 3 cytowanej ustawy znajdziesz przesłanki.
Nasze życie publiczne i społeczne będzie przecież takie jakim go uczynimy. Nikt nie zrobi tego za nas, ale i nikt nie powinien tego robić bez nas. (...) Tylko oportuniści i ludzie leniwi sądzą, że jest inaczej, wizjonerzy i liderzy z prawdziwego zdarzenia stawiają sobie zadania i z uporem godnym słusznej sprawy dążą do ich zrealizowania.
prof. Zbigniew Lasocik

VIP
VIP

Podziękował : 231 razy
Otrzymał podziękowań: 277 razy

Poprzednia

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi