autor: miczubery » 10 cze 2011, 15:04
Cierpliwości Panie daj mi...
Forum kuratorów sądowych - zgadza się. Weszłem na to Forum, ale wcześniej zgodnie z wymogiem, zapoznałem się z obowiązującym tu Regulaminem. Z tego Regulaminu wcale nie wynika, że to Forum jest tylko dla kuratorów. Gdyby tak miało być, to w procesie rejestracyjnym należało wyznaczyć pole bezwzględnie obowiązujące (do wypełnienia), w którym kandydat na forumowicza deklarowałby swoją przynależność do tak szacownej grupy lub nie. Wtedy przy nick'ach zarejestrowanych forumowiczów oprócz wzmianki, że ktoś jest Adminem czy Moderatorem, byłby też wpis, że mamy do czynienia z zadeklarowanym kuratorem lub zwykłym użytkownikiem (np. petentem, który pragnie uzyskać pomoc/poradę). Na większości znanych mi forów dyskusyjnych, ranga użytkownik jest stosowana zamiennie z rangą user. Dlatego gdy nie widzę przy nick'u forumowicza, żadnego opisu lub jego rangi typu Mod, Admin, to dla mnie jest zwykłym userem (użytkownikiem). Myślę, że trzeba mieć dużo złej woli, aby zarzucać mi pejoratywność w określaniu rangi danego forumowicza. No ale Admin lub Mod mają zawsze rację (tak jest na każdym, znanym mi forum) więc ja, szanując tą zasadę i w pełni się z nią zgadzając, nie uczynię zarzutu o posiadaniu złej woli Moderatorowi Aureliusowi. Błędnie jednak oceniłeś intencje moje.
Za to skwapliwie podchwycę, to co zasugerowałeś w swoim wpisie odnośnie możliwej innej (poprawnej w/g Ciebie) formy zadawanego pytania i po lekkim moderunku postawię je raz jeszcze, w formie zbliżonej do zasugerowanej.
Pytanie:
Czy kurator sądowy ma prawo wezwać mnie do Sądu w przypadku kiedy nie mam orzeczonego dozoru, tylko warunkowo umorzone postępowanie karne, powołując się w tym wezwaniu nie na siebie jako wzywającego, tylko zasłania się instancją Sądu, tak jakby nie wierzył w to, że adresat tego wezwania weźmie je sobie do serca z należytą czcią i powagą w momencie gdyby przeczytał, iż wzywającym jest kurator sądowy we własnej osobie?
Jejku!... chyba nie namieszałem zbytnio.
as??