współpraca z PUP

Tematy związane z funkcjonowaniem kuratorskiej służby sądowej do wykonywania orzeczeń w sprawach karnych

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Postautor: grzegorz » 04 lut 2006, 18:17

Dzięki grzegorz. Bartłomieju to chyba ty nie do końca zrozumiałeś tematu. W całej tej sytuacji nie chodzi o to czy ktoś (a w tym przypadku ja) biega po mieście, bo każde ma swoje metody, ale bardziej chodziło mi tu o fakt, że pani kierownik poddała pod wątpliwość autentyczność dokumentu, jakim niewątpliwie jest legitymacja służbowa, na której widnieje pieczęć Sądu Okręgowego.
grzegorz

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: michu » 04 lut 2006, 18:20

Dzięki Jurek. Bartłomieju to chyba ty nie do końca zrozumiałeś tematu. W całej tej sytuacji nie chodzi o to czy ktoś (a w tym przypadku ja) biega po mieście, bo każde ma swoje metody, ale bardziej chodziło mi tu o fakt, że pani kierownik poddała pod wątpliwość autentyczność dokumentu, jakim niewątpliwie jest legitymacja służbowa, na której widnieje pieczęć Sądu Okręgowego.
Awatar użytkownika
michu

Postautor: BartK » 04 lut 2006, 20:42

Temat zrozumiałem bardzo dobrze, a Ty sam zacząłeś polemikę w kwestii słuszności biegania po urzędach z legitymacją.
Poza tym dlaczego ostatnie dwa posty są niemal identyczne, a wysłane przez dwie inne (podobno) osoby czyli michu i grzegorz :?:
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: jurek » 04 lut 2006, 23:17

Przychylam się do zdania Bartłomieja. Reszta bez komentarza
Multi multa sciunt, nemo omnia
Awatar użytkownika
jurek
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: grzegorz » 04 lut 2006, 23:45

Domyślcie się. Ciekawe natomiast dlaczego Wasze (a może Twoje zdania) są tak znbieżne. Pozdrawiamy grzegorz i Michu :D
grzegorz

Postautor: kesey » 05 lut 2006, 1:43

Panowie :!:
Toż to burza w szklance wody :lol:
Przecież niejest tak ważne, w jaki sposób zbierać informację, tylko istotne jest, aby ją uzyskać. W przypadku dozoru/nadzoru wygodniej jest może posłużyc się pismem, w przypadku wywiadu bieżącego wersja pisemna raczej odpada, choćby ze względu na terminy. Każdemu z nas przysługuje wolność w doborze metod pracy.
A fakt pozostaje faktem, iż Pani Kierownik PUP-u nie miała prawa odmówić podania żądanych informacji.
Przychylam się do zdania Jurka i proponuję powiadomić o tym właściwy wydział starostwa powiatowego, najlepiej za pośrednictwem Starosty, żądając jednocześnie wyjaśnień, odnośnie zaistniałej sytuacji.
Pozdrawiam :D
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Poprzednia

Wróć do Kuratorzy dla dorosłych