Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
tulipanna555 pisze:Ja praktykuje tak, (...)
Orange pisze:Ja praktykuję inaczej![]()
A czy zgodzisz się z twierdzeniem, że kurator społeczny, który zaczyna pełnienie swojej funkcji (w takiej sytuacji jest osoba, która zainicjowała ten wątek), powinien/powinna o podstawowe kwestie (m.in. j.w.) pytać kuratora zawodowego z którym współpracuje (żeby na początku swojej pracy wyrobić "dobre nawyki", zgodne z praktyką obowiązującą w danym zespole u danego kuratora zawodowego)?selene_11 pisze:Przyznam, że niektóre posty skutecznie zniechęcają do dzielenia się z innymi swoim choćby niewielkim doświadczeniem. A wydawałoby się, że jest to dział " Zadaj pytanie kuratorowi" ( w domyśle - uzyskasz odpowiedź). Uczmy się wzajemnie, społeczni od zawodowych i odwrotnie, z różnych sądów, okręgów.
Ja swoim kuratorom stawiam podobne wymagania jak Tulipanna. Jednak w przypadku zaistnienia okoliczności, wymagających niezwłocznego podjęcia czynności przez kuratora zawodowego , zobowiązuję kuratora społecznego do niezwłocznego złożenia karty czynności ( lub sprawozdania z przebiegu dozoru)
Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości