o co moze pytac kurator?

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

o co moze pytac kurator?

Postautor: egoista » 13 lut 2006, 21:10

witam mam taki problem z kuratorem :?

otoz jestem dorosly 8 marca bedzie 21 lat i mam juz kuratora sadowego kobieta przychodzi do mnie co miesiac i wypytuje o to samo cxzy pracuje z czego sie utrzymuje mam juz tego dosc :evil: jestem bezrpobotny mieszkam sam utzrymuje sie z pieniedzy jakie mi rodzice przysylaja i ona o tym doskonale wie :!: bo pyta sie za kazdym reazem...

ale nie w tym problem.

ta moja pani kurator wypytuje sie o moja mamuske gdzie jest co robi itp... i chce sie z nia koniecznie zobaczyc z ojcem niemam zadnego kontaktu to sie o niego niepyta .. :?

i mam takie pytanie czy ja musze jej to mowic :?: przeciesz to ja mam kuratora nie moja mamuska co ja obchodzi moja rodzina :?: dlaczego nieobchodzi jej moj ojciec z ktorym niemam kontaktu :?: skoro tak sie interesuje wszystkim ...

czyli mowiac krotko czy ona ma prawo sie wypytywac o moja mamuske skoro to ja zawinilem i ja mam kuratora :!: :evil: :?:

kiedys mi powiedziala ze jesli jej niepowiem to bedzie nakaz sadowy i bede musial sie stawic ja i moja mamuska :x

please help me mam dosc tego

i jeszcze jedno pytanie... czy mam obowiazek wpuszczac kuratora do mieszkania :?: przeciesz nawet policja niemoze mi wejsc do domu wiec jakim prawem kurator moze do mnie wpadac w roznych godzinach itp...
pytam, bo raz niewpuscilem pani kurator bo akurat byl remont powiedzialem ze niewpuszcze bo jest balagan a ona powiedziala ze spotkamy sie w sadzie i tak faktycznie bylo... :?
egoista

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Jano » 18 lut 2006, 0:55

Egoisto.
Wpuscić musisz bo jest to wtórne zobowiazanie wynikajace z orzeczenia dozoru. Są na to przepisy. A co do pytań, to nie ma katalogu jakie kurator moze zadwać. Jednocześnie to co wymieniłeś nie jest przekroczeniem uprawnień. Wyluzuj, a może poproś o zmiane kuratora swojego k. zawodowego. Znasz go?
PZDR
Jano

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi