Dzień Dobry

Forum, na którym możesz przedstawić się innym, napisać kilka słów o sobie ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Dzień Dobry

Postautor: karen » 04 mar 2006, 17:57

Witam serdecznie na forum.
Dzisiaj jestem tu po raz pierwszy.
Jako kurator dla dorosłych chciałabym nawiązać kontakt z kuratorami z Polski. Chciałabym też móc wypowiedzieć się publicznie na tematy zawodowe. Do tej pory byłam obserwatorem forum i robiąc sobie przerwę podczas pisania (papierów do sądu) - traktowałam forum jako grupę wsparcia. Szukałam też potwierdzenia, czy inni kuratorzy mają podobne odczucia związane z pracą.
Nie miałam czasu się zarejestrować. Z uwagi na to, że mamy mieć nowe standardy obciążeń - po wstępnym rozeznaniu doszłam do wniosku, że czasu na rejestrację i aktywny udział w forum mieć już nie bedę.
Cel więc zmieniłam i teraz forum traktować będę jako ucieczkę przed nadmiernym obciążeniem i wypaleniem zawodowym. Drodzy uczestnicy forum!!! Dalej będziecie moją grupą wsparcia - jakże teraz potrzebną.

Serdecznie pozdrawiam.
karen
karen

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Zet » 04 mar 2006, 19:46

Cześć Karen
Jeśli liczyłaś na grupę wsparcia,to trafiłaś w dziesiątkę.
Ja pierwszy weekend od lat nie pracuję.I tak nie zdążę zrobić nawet połowy, więc co mi za różnica, czy w poniedziałek będzie mnie gryzło połowę sumienia, czy całe? :(
Zastanawiam się,czy nie przejść na 8-godzinny dzień i 5-dniowy tydzień pracy.Ciekawe ,co by z tego wyszło? (To coś jakby dedykacja dla pana K. )
Pozdrowienia i powodzenia :)
Zet
Awatar użytkownika
Zet
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 5 razy

Postautor: joko » 04 mar 2006, 20:46

I słusznie, to jest jakiś sposób, aby nie zbzikować!
TYm bardziej,że jak wiemy czaspracy regulowany wymiarem zadań TO JEST 5 dni po 8 godzin! Tak stanowi kodeks pracy.
Ja także od dziś mam wolne soboty, przecież już 25 lat temu to mi zagwarantowano
joko

Postautor: kropka » 04 mar 2006, 20:55

Dziewczyny Zet i Joko,
Popieram - z dedykacją dla pana K. 25 lat temu były INNE CZASY. Dobrze je pamiętam, wszak 24 lata temu zaczynałam swoje, powiedzmy, życie zawodowe...
I w pełni solidaryzując się z Wami, też odpuszczę sobie dziś pracę i niech mnie gryzie ta resztka sumienia
:wink:
Pozdrawiam serdecznie
Kropka
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 635 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Postautor: ka2 » 05 mar 2006, 0:14

Witaj karen!
cieszę się , że kolejny kurator wyszedł z tzw. cienia .Ja również należę do tego grona , ponieważ weszłam na forum krótko przed Tobą.Nadal jest we mnie to fajne uczucie , które pojawilo sie z chwilą , kiedy przywitano mnie serdecznie.
Poczułam też przypływ pozytywnej energii, czyli tego,czego mi od dłuższego czasu brakuje> :idea:
Awatar użytkownika
ka2
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kesey » 05 mar 2006, 0:44

Witaj Karen :!:
Obyś żył w ciekawych czasach- to powiedzonko, w kontekście ostatnich tygodni, brzmi prawie jak groźba karalna :D. Dlatego witam Cię serdecznie i życzę, abyś w tym gronie znalazła to, czego aktualnie potrzebujesz.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: Barbara » 11 mar 2006, 18:34

Witajcie!
Włączyłam się na FORUM przedwczoraj wieczorem tak "z marszu", więc
teraz naprawiam moje faut pas i witam serdecznie wszystkich moich nowych znajomych.
Dla mnie to forum tez jest czymś w rodzaju "grupy wsparcia". Poczytałam, co piszecie i zrobiło mi się lżej na duszy. Problemy są mniejsze, gdy się je z kimś dzieli. Szczególne dzięki za wszystkie słowa, które pozwoliły mi się uspokoić po tych wszystkich okropnych wiadomościach dotyczacych kurateli i nabrać trochę dystansu do tego, co się dzieje. No i jeszcze za wyjaśnienia, dotyczące czasu pracy - bo co do tego miałam pewne watpliwości (Jurek, dobrze, że znasz się na tym i tak to klarownie wytłumaczyłeś).
Pozdrawiam wszystkich!
Barbara
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 1 raz

Postautor: kropka » 11 mar 2006, 20:21

Witaj Barbaro!
Cieszę się, że jesteś z nami! Włączaj się w dyskusję na Forum, bo ciekawie myślisz...Dla mnie jest ono niezwykle istotnym wsparciem, źródłem informacji i wszelkich aktualności - choćby tych najbardziej nieprawdopodobnych. Oby czas nam wszystkim pozwolił na bycie tutaj w tak znamienitym gronie.

Pozdrawia Cię - "rodzinna" Kropka :)
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 635 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Postautor: marena » 23 mar 2006, 11:08

Także witam wszystkich forumowiczow!
Idzie wiosna i ja także odżywam po ciężkiej zimie:) Polecono mi to forum więc zajrzałam tu i rzeczywiscie mozna uzyskac na nim sporo fachowych porad:) Mam nadzieje, że przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną zbłąkaną owieczkę, bo tak jak większość chyba błądzę czasami po omacku w gąszczu przepisów i meandrów naszego zawodu...Witam wiec jeszcze raz i...cieszę się, że jesteście:)
marena

Postautor: Zet » 23 mar 2006, 20:43

Cześć marena.
Czuj się jak u siebie :)
Zet
Awatar użytkownika
Zet
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 5 razy

Postautor: karen » 01 kwie 2006, 0:33

Witam ponownie.
Zgodnie z powiedzeniem "lepiej późno niż wcale" - dziękuję za odpowiedzi na mój pierwszy post na forum. Cieplej na duszy mojej... Pozdrowienia dla Zet, Keseya i ka2.
Pozdrawiam nowych forumowiczów zarejestrowanych i tych którzy mają zamiar się zarejestrować. Wiosna, cieplejszy wieje wiatr... Wiosna znów nam ubyło lat... więc z nowym zapałem do pracy ruszam kuratorzy rodacy!
karen

Wróć do Dzień Dobry :)