Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
jarosj pisze:Z ciekawością zajrzałem od razu na MON. Faktycznie - kolejny kwiatek. Reszta to taka reszta. Z tym, że Vincentemu nasze projektowane rozporządzenie się podoba. Może jak wejdzie, to dostaniemy podwyżki.
morphine pisze:Ciekawa uwaga RCL-u do rozporządzenia:
http://legislacja.rcl.gov.pl/docs//517/ ... C5%84+2013
Dzięki koledzy. Czytam. Skromne liczebnie uwagi (nieproporcjonalnie do rozmiaru bubla) ale są.Aurelius pisze:Dla uzupełnienia dodam, że merytoryczne uwagi z końcówką roku zgłosiły również resorty MAiC, MSW, MPiPS i MON
-> http://legislacja.rcl.gov.pl/lista/517/ ... alog/52549
Aurelius pisze:Co do KRS i I Prezesa SN, to MS w swojej odpowiedzi na nasze uwagi powoływał się nawet na te merytoryczne uwagi, wskazując, iż jak śmiemy zarzucać niekonstytucyjność niektórych przepisów rozporządzenia, czy też wychodzenie poza zakres delegacji ustawowej, jak tych błędów nie wytknął I Prezes i KRS.
KRS ma to gdzieś.Zet pisze:Aurelius pisze:Co do KRS i I Prezesa SN, to MS w swojej odpowiedzi na nasze uwagi powoływał się nawet na te merytoryczne uwagi, wskazując, iż jak śmiemy zarzucać niekonstytucyjność niektórych przepisów rozporządzenia, czy też wychodzenie poza zakres delegacji ustawowej, jak tych błędów nie wytknął I Prezes i KRS.
Mnie szczerze martwi cos innego. Wychodzenie poza zakres delegacji ustawowej w projekcie rozporzadzenia widzą kuratorzy, ktorzy na ogol nie sa prawnikami, a nie widza sedziowe ( KRS), ktorzy sa prawnikami ? !!!
Ktos to wytłumaczy ?
jarosj pisze:A to jest info już znane od dłuższego czasu. Ja słyszałem natomiast, że za ubr. to udało się uzyskać tylko 3,5% założonej kwoty 1,2 miliarda złotych za mandaty. Taki żart był, że jeżeli ktoś jest prawdziwym patriotą, to powinien ratować Polskę i jeździć szybciej.
A i taki kawał słyszałem - Policjant do kierowcy - Wie pan dlaczego pan został zatrzymany, Wiem - bo mamy dziurę w budżecie.
Zet pisze:Mnie szczerze martwi cos innego. Wychodzenie poza zakres delegacji ustawowej w projekcie rozporzadzenia widzą kuratorzy, ktorzy na ogol nie sa prawnikami, a nie widza sedziowe ( KRS), ktorzy sa prawnikami ? !!!
Ktos to wytłumaczy ?
jarosj pisze: (...) A wyjście poza uprawnienia ustawowe, to już w ogóle pokryli milczeniem.
Wróć do Kuratorzy dla dorosłych
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 41 gości