poszukuję planu pracy z dozorowanym

Tematy związane z funkcjonowaniem kuratorskiej służby sądowej do wykonywania orzeczeń w sprawach karnych

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

poszukuję planu pracy z dozorowanym

Postautor: agula » 06 kwie 2006, 20:21

Hej witam czy ktoś z kolegów i koleżanek będzie tak miły i będąc w posiadaniu super extra opracowanego planu pracu z dozorowanym - prześle mi go?? :) dziekuję
agula

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Krokus » 08 kwie 2006, 0:38

Chciałem być bardzo miły i uczynny. Zaangażowalem się w tę sprawe bez wytchnienia. Poszukiwania były długie. I jaki wynik? Znalazlem super płyn do mycia naczyń, ekstra pastę do butów, super-extra lux torpedę. Wróble zaćwierkały, żeby strzec się przed jakimkolwiek uniwersalnym super-extra planem pracy z człowiekiem, nawet jeśli jest nim osoba skazana. Wróble chyba miały rację. Zastrzegły się, że nie chorują, na przykład na grypę...
Krokus

Postautor: agula » 08 kwie 2006, 17:23

Hm........ oczywiście wiem, że nie ma standardowego planu pracy z podopiecznym ponieważ zależy on od indywidualnego przypadku, niemniej jednak każdy ogólny plan można rozszeżyć o problemy, które bezpośrednio kurator może z podopiecznym rozwiazac i właśnie takiego szukam, dziękuję za zainteresowanie tematem, który zdawał się prosty jednak jak widzę niektórzy mają z nim problem...
pozdrawiam :)
agula

Postautor: Barbara » 08 kwie 2006, 21:48

Przeczytałam wypowiedź tetragon79reignition i nieomal ścięło mnie z nóg. Bo to, co napisał Krokus, jest żartobliwym powiedzeniem, że nie ma super planów, bo każdy dozorowany jest inny. Nie sądzę, że ten żart mógł kogokolwiek (w tym autorke pytania o plan) obrazić. Natomiast jeśli wypowiedź tetra.... 79rein....miała być żartem, to widać ma dziwne poczucie humoru. To po prostu jest niesmaczne.
Barbara
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 1 raz

Postautor: Aurelius » 08 kwie 2006, 23:14

Nie rozumiem w ogóle oburzenia tetra..............

Krokus poprzez tę odpowiedź pokazał, iż z inteligencją jest u niego jak najbardziej w porządku, a tym bardziej z intuicją...

Prowadzenie dozorów to nie to samo co praca w fabryce przy taśmie produkcyjnej. Kto tego nie rozumie, to niech lepiej zajmie się prowadzeniem, ale własnego ogródka...
Awatar użytkownika
Aurelius
VIP
VIP

Podziękował : 231 razy
Otrzymał podziękowań: 277 razy

Postautor: kesey » 08 kwie 2006, 23:54

Przepraszam Tatragon, że się wtrącam, ale chyba trochę przegiąłeś. Krokusowi gratuluję poczucia humoru, dla mnie w pełni klarownego.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Re: poszukuję planu pracy z dozorowanym

Postautor: commynes » 10 kwie 2006, 17:34

agula pisze:Hej witam czy ktoś z kolegów i koleżanek będzie tak miły i będąc w posiadaniu super extra opracowanego planu pracu z dozorowanym - prześle mi go?? :) dziekuję

Plan pracy kurator powinien pisać na końcu, jak podaje źródło, tj. Rozp. MS w sprawie zakresu praw i obowiązków podmiotów sprawujących dozór, gdzie czytamy: w sprawozdaniu z objęcia dozoru należy... (nie widzimy tu planu pracy)... w sprawozdaniu z zakończenia dozoru należy... (tu plan pracy jest)...
commynes

Postautor: Krokus » 11 kwie 2006, 1:58

tetragon79reignition pisze:Krokus ales ty smieszny... pierwszy raz tak napisze na kogoś. Jestes załosny

Urocza Koleżanko, przykro mi, ale nie zgadzam się z Tobą.
Pozdrawiam, Krokus
Krokus

Postautor: farel128 » 11 kwie 2006, 9:30

dobry żart tynfa wart. Tylko czy ktoś wie jak w kantorach stoi tynf ? Krokus dla mnie górą.
farel128
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: agula » 11 kwie 2006, 22:04

Wow !
Przykro mi, że moje zapytanie wywołało tyle negatywnych emocji
boję się pytać o więcej, może porzestanę na czytaniu......
niemniej jednak dziękuję jeszcze raz za zinteresowanie tematem, moje zapytanie było trochę podchwytliwe, chciałam sie tylko wyminić wiadomościami i urozmaicić plany moich kuratorów społecznych, które to plany częstokroć są jak mało maślane, no cóż ........
muszę się znowu wziąć do "roboty"
pozdrawiam wszystkich serdecznie...
Ps. znam się na żartach, nie czuje się obrażona, wręcz przeciwnie zawstydzona, może źle sformuowałam pytanie albo ktoś inaczej aniżeli bym chciała je odczytał za co przepraszam.
agula

Postautor: darkam » 14 kwie 2006, 14:15

wink:
darkam

Wróć do Kuratorzy dla dorosłych