Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: Martucha » 10 kwie 2006, 0:59
Mam pytanie, które szczerze powiedziawszy mnie dosc mocno nurtuje, zlozylam juz wszelakie potrzebne papiery na aplikacje i teraz czekam na odp; czy istnieje jakiś konkretny termin rozpoczecia aplikacji( chodzi mi o caly kraj) czy jest on odrebny dla kazdego regionu Polski ???
-
Martucha
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: BartK » 10 kwie 2006, 7:42
Najpierw trzeba się dostac na aplikację, a z Twojej wypowiedzi wynika, iż tylko złożyłaś potrzebne papiery.
-

BartK
- VIP

-
- Podziękował : 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
autor: Martucha » 11 kwie 2006, 13:19
wybacz ale z Twojej odp nic nie wynika ; wiadomym jest , ze wiadomosc o tym , ze zostalam przyjeta czy nie pojawi przed rozpoczeciem aplikacji; tak wiec powtorze pytanie czy jest jakis konkretny termin rozpoczecia aplikacji ( jednakowy dla calego kraju) czy tez sady decyduja o tym indywidualnie ??
-
Martucha
-
autor: Beata K » 11 kwie 2006, 16:21
Witaj!
Temat aplikacji dosyć często poruszany jest w dziale"Chcę zostać.." Warto trochę poczytać, bo mimo iż pełna jestem zrozumiemia dla kandytatów, to zaczynam być tym znużona...O terminie rozpoczęcia aplikacji decydują poszczególne Sądy Okręgowe. Powodzenia.Beata
-
Beata K
-
autor: BartK » 11 kwie 2006, 16:28
Martucha pisze: wiadomym jest , ze wiadomosc o tym , ze zostalam przyjeta czy nie pojawi przed rozpoczeciem aplikacji
Własnie, że niekoniecznie musi być tak jak mówisz, a wszystko zależy od okręgu.
-

BartK
- VIP

-
- Podziękował : 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
autor: karunamay » 11 kwie 2006, 16:35
Martucha pisze:Mam pytanie, które szczerze powiedziawszy mnie dosc mocno nurtuje, zlozylam juz wszelakie potrzebne papiery na aplikacje i teraz czekam na odp; czy istnieje jakiś konkretny termin rozpoczecia aplikacji( chodzi mi o caly kraj) czy jest on odrebny dla kazdego regionu Polski ???
Witaj, tak jak napisał mój poprzednik- wszystko zależy od okręgu.
Ja np. dokumenty na aplikacje kuratorska zlożyłyłam w styczniu, a dopiero dziś mnie poinformowano, ze rozmwa wstepna odbedzie sie 16 maja.
-

karunamay
-
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...