P.O kierownika w ZKSS!

Tematy związane z funkcjonowaniem kuratorskiej służby sądowej do wykonywania orzeczeń w sprawach karnych

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

P.O kierownika w ZKSS!

Postautor: peskador » 14 kwie 2006, 19:46

Witam. Mam pytania. Czy w przepisach ustawy o kuratorach sądowych istnieje zapis o P.O kierownika ZSKK. ?! Ja się nie doczytałem. Owszem w KP jest.
Czy istnieje mozliwość powołania takiej osoby w stopniu kuratora zawodowyego i nie pracującego na samodzielnym stanowisku minimum 5 lat jeżeli w zespole są trzy osoby w stopniu kuratora sepcjalisty i 2 w stopniu starszego kuratora?.
Pozdrawiam i życzę wesolych świat.
peskador

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: mamut » 15 kwie 2006, 0:55

No przecież takiego zapisu nie ma!Nie trzeba "posilkować się" kp skoro w zespole są osoby spełniajace zapis art.40 naszej ustawy!To jest...no powiem chore.Ale na tym forum było już przecież o kierownikach,którzy nie maja nawet odpowiedniego przygotowania do pracy kuratora,czy osobach z wykształceniem średnim,które są kuratorami specjalistami :roll:
Awatar użytkownika
mamut
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: peskador » 15 kwie 2006, 18:16

No własnie. Ja też to wiem.Dlatego zastanawiam się gdzie jest mowa o takim czymś czy to jest kolejne łamanie naszej ustawy przez osoby będąde na wyższych stołkach ale chyba nie mających rozumu.
peskador

Postautor: mientus » 17 sie 2006, 22:45

niestety są kierownicy w ogóle nie nadający się na te stanowisko :(
mientus

Wróć do Kuratorzy dla dorosłych