Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
lucinda pisze:Deck pisze:Wczoraj obejrzałem film Adwokat Ridleya Scotta.
Tak bardzo chciałem zobaczyć dobry film (skuszony nazwiskami reżysera i aktorów oraz zarysem opowieści) a tu pomyłka. Pusta, nadęta, wydumana wymiana filozoficznych bzdetów o jakimś wirtualnym złu i jego mackach, o nieumiarkowaniu. Męczące, nieadekwatne do niczego dialogi i kilka wideoklipów. Ładni aktorzy. Nicość w ładnym opakowaniu. Miazga.
Odradzam. Szkoda czasu.
Chciałam obejrzeć - głównie dla Fassbendera, bo lubię, bo piękny, że ach...! <3
)
morphine pisze:Rozumiem lucindo , że wybierasz się na najnowszy film S. McQueena - "Zniewolony. 12 Years a Slave" W jednej z głównych ról "Twój" Fassbender.
A odnośnie Fassbendera to chyba ulubiony aktor McQueena.
Niedawno widziałem jego . "Wstyd". Film o oszukiwaniu siebie i innych. Po przekroczeniu pewnych granic nie ma już powrotu. Flm o poszukiwaniu też zrozumienia i bliskości. Uważam jednak, ze film przewidywalny, raczej przeciętny. Wcześniejszy "Głód" dużo lepszy- chociaż lepszy nie wiem czy to adekwatne określenie - wżerający się powoli ale mocno w mózg, sącząca się ropa...
lucinda pisze:morphine pisze:Rozumiem lucindo , że wybierasz się na najnowszy film S. McQueena - "Zniewolony. 12 Years a Slave" W jednej z głównych ról "Twój" Fassbender.
.
lucinda pisze:Dziś o 20.20 na tvpKultura IRINA PALM.
Polecam bardzo ten cudny film. Śmieszny i wzruszający.
Koi serce.
morphine pisze:Obejrzałem w końcu "Przeszłość" Farhadiego
Film nie jest osadzony ( może w niewielkim stopniu) jak poprzednie w kulturze islamu. Religia nie ma tu znaczenia.
Film porusza temat prawdy która co chwila wydaje nam się inna. Nie odpowiada wprost i pozostawia widzowi ocenę.
Polecam!
Wróć do Film, książka, muzyka, zainteresowania ....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość