Nowa kontrolka Nkd

Tematy związane z funkcjonowaniem kuratorskiej służby sądowej w pionie rodzinnym.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Nowa kontrolka Nkd

Postautor: elfaf » 19 sty 2014, 22:05

Witajcie Kuratorzy rodzinni :) W piątek otrzymałam pierwszy wywiad pod sygnaturą Nkd. Zmiana związana jest z nowelizacją ustawy o nieletnich i nowym rozporzadzeniem z dnia 23 grudnia 2013 r dot. funcjonowania sekretariatów, urządzeń ewidencyjnych, etc. Czy u Was już też sędziowie ,,robią po nowemu"? Jak oceniacie te zmiany?
,,Nec me pudet fateri nescire, quod nesciam" Cyceron

Za ten post autor elfaf otrzymał podziękowanie od
Ultima(20 sty 2014, 0:01)
Ocena:3.33%

elfaf
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Nowa kontrolka Nkd

Postautor: Ultima » 19 sty 2014, 23:47

Hej.
Podrzuciłaś nam nowość :)
Trudno mi odnieść się do zmian upn, większość dopiero co weszła, u nas jeszcze nie jest zauważalna.
Mam wrażenie, że do naszego SR zarządzenie MS z dnia 23.12.2013 r. jeszcze nie dotarło (zlecenia wywiadów w sprawach nieletnich dotychczas wpływały jako Npw lub Now, ale postępowania zostały wszczęte w roku ubiegłym.).
Pozdrowionka.
Dziec­ko jest chodzącym cu­dem, je­dynym, wyjątko­wym i niezastąpionym. Phil Bosmans.
Awatar użytkownika
Ultima
Admin
Admin

Podziękował : 754 razy
Otrzymał podziękowań: 489 razy

Re: Nowa kontrolka Nkd

Postautor: elfaf » 21 sty 2014, 19:24

A u nas, za tzw. miedzą lecą już na całego z Nkd (nieletni-karne-demoralizacja ja tak sobie to tłumaczę). Koleżanki i koledzy z zespołu też już zostali ,,obdarowani" wywiadami po nowemu. Kolejna nowość-chcą nam wprowadzić dyżury weekendowe, w związku ze zmianą ustawy o nieletnich-chodzi głównie o to, że został skrócony czas do podjęcia stanowiska wobec nieletniego który został zatrzymany przez Policję i kurator w tym wszystkim jest ponoć niezbędny....:/
,,Nec me pudet fateri nescire, quod nesciam" Cyceron
elfaf
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Wróć do Kuratorzy rodzinni