Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: Nicol M. » 31 sty 2014, 23:11
Witam wszystkich,
jestem kuratorem społecznym z Dolnego Śląska. Studiuję na 5 roku psychologię kliniczną w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej we Wrocławiu. Ukończyłam już pedagogikę resocjalizacyjną. Proszę Was o pomoc w ukończeniu pracy magisterskiej dotyczącej stresu w naszej pracy.
Zdaję sobie sprawę ile papierów mamy do wypełniania, szczególnie, że jest koniec miesiąca, jednak chciałabym abyście znaleźli kilka minut. Może akurat to pozwoli Wam się odstresować
Żeby było łatwiej kwestionariusz jest oczywiście online. Wystarczy kliknąć i wypełnić.
Roześlijcie to proszę też do swoich znajomych kuratorów, a kuratorów zawodowych proszę o rozesłanie wśród społecznych. Nic nie kosztuje, a bardzo pomożecie mi w ukończeniu studiów z psychologii.
https://docs.google.com/forms/d/1lz6td7 ... k/viewformPozdrawiam
Nicol Mikulska
-
Nicol M.
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: magdasia » 31 sty 2014, 23:59
Fajnie. Tylko skąd będziesz miała pewność, że ankietę wypełnili kuratorzy, a nie ktokolwiek kto jest na tym forum? Wiarygodność badań nie ma dla Ciebie znaczenia?
-
magdasia
- k.zawodowy

-
- Podziękował : 85 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
autor: Nicol M. » 01 lut 2014, 0:10
Zdaję sobie z tego sprawę, że jest to ograniczenie metodologiczne w znacznym stopniu. Większość formularzy zostanie skierowana bezpośrednio do sądów, w których prezesi wydadzą pozwolenie na badania. Wiem, że ryzyko jest duże, ale szczerze wiem jak wyglądają badania wśród kuratorów. Robiłam je już dwukrotnie i zrealizowanie ich graniczy z cudem. Stąd moja prośba na forum, może naiwnie wierzę, że niezainteresowanym nie będzie się chciało wypełniać. Ale jak najbardziej wiem o czym mówisz. Wiem ile roboty papierkowej jest każdego dnia i to tutaj jest najmocniejszy argument. Po prostu. Masz może jakieś wskazówki jak najlepiej dotrzeć do kuratorów, a raczej zachęcić ich do wypełnienia. Może jesteś w stanie mi jakoś pomóc? Byłabym wdzięczna.
-
Nicol M.
-
autor: magdasia » 01 lut 2014, 0:20
Tak jak sama napisałaś. Kontaktu z kuratorami szukaj w sądach. Po uzyskaniu zgody Prezesa nawiąż kontakt telefoniczny/mailowy/osobisty z kierownikami zespołów lub samymi kuratorami. Powinno pomóc. Zastosuj metodę wpływu osobistego

-
magdasia
- k.zawodowy

-
- Podziękował : 85 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
autor: constantine » 01 lut 2014, 0:38
Niektóre pytania tendencyjne, na inne nie ma dobrej odpowiedzi, w jeszcze innych zabrakło mi skali... - Kw.Nr 3

Pióro może być okrutniejsze od miecza!
Pomysły MS zbliżają nas do Kosmosu...
-

constantine
- k.zawodowy

-
- Podziękował : 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 46 razy
autor: Nicol M. » 01 lut 2014, 1:29
Wiesz narzędzia jak narzędzia, ale zgadzam się - samej by mi skali co do pewnych kwestii zabrakło

. Dziedzina psychologii ma to do siebie, że narzędzia są dostępne a tworzone do konkretnych zmiennych przez innych, a propo pytań tendencyjnych

. Ale dziękuję, że zaglądnęłaś/ąłeś

-
Nicol M.
-
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...