Gdzie kuratorska brać spędza urlop.....??

"Ogólnie jak mnie coś wzruszy" czyli nie samą pracą kurator żyje. Forum ogólne. Zaproponuj film, książkę, gatunek muzyki, podziel się swoimi zainteresowaniami, spostrzeżeniami ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Gdzie kuratorska brać spędza urlop.....??

Postautor: doti » 12 sie 2005, 20:20

Moi drodzy z uwagi na to, że sezon raczej na urlop a nie na zaglądanie na forum - co widać albowiem tak mało nas- może warto po spędzonym wypoczynku napisać, gdzie się bawiło i wypoczywało ??
Skoro każdy z nas pisze z różnych stron tego pięknego kraju to zna na "swoim terenie" zapewne jakieś ciekawe miejsca, które może ktoś inny zechce odwiedzić...
Pozdrawiam niestety jeszcze przed urlopem:)
doti

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Monisia » 22 sie 2005, 15:51

W tym roku postanowiliśmy z mężem wybrać się na spływ kajakowy na Drawę. Rewelka! Rzeka z przeszkodami, szybki nurt, codzienne rozkładanie namiotu i dmuchanie materacy. Drawieński Park narodowy też rewelacja! jedyne co mnie wbulwiało to kajakarze amatorzy, którzy płnęli z nurtem bez wiosłowania i notorycznie wpadsali na przeszkody, blokując cały spływ. Jeśli chcecie odpocząć od "patologi" polecam taką formę wypoczynku!
Monisia

Postautor: goja » 23 sie 2005, 21:08

Witaj Monisia.
Zgadzam sie z Tobą, spływ kajankowy jest to fajna forma na zdystansowanie sie do naszych codziennych problemów. Ja odpoczywam w Borach Tucholskich w miejscowosci o "śmiesznej" nazwie Małe Swornegacie przez która przebiega trasa spływu kajakowego Brda, jedne
go z ładniejszych szlaków wodych.
W tym miejscu pomyslalam sobie o mozliwości zorganizowania spływu kajakowego dla całej baraci kuratorów w przyszłym sezonie urlopowym .
Tegoroczna Biesiada kuratorów cieszyla sie powodzeniem i mysle , ze będzie to bardzo udana impreza , to moze za rok do wioseł.....
goja
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kropka » 25 sie 2005, 23:16

A może tak wysooooko...w góry. Kilka dni temu wróciłam z zatłoczonych (niestety) Tatr.Mimo tzw.średniej pogody, odetchnęłam wolnym i niespokojnym wiatrem tych wspaniałych gór, mając niebywałą i pewnie niepowtarzalną okazję wejścia na Przełęcz Zawrat w śniegu i zejścia do Dol.Pięciu Stawów Polskich w tymże.W sierpniu :!: Tym wejściem uczciłam dziesięciolecie mojej pasji...I tym razem towarzyszyło mi jedno z dzieci...
Pozdrawiam smutno, bo kończę we wtorek urlop :(
Kropka
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 635 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Postautor: eipiem » 27 sie 2005, 21:48

cześć Kropko i Reszto,
wracam właśnie z długich wakacji.Byłam tu i ówdzie.Trochę na łódce na Jezioraku,trochę nad Bałtykiem na Litwie(odkrycie!!!-przy okazji tam właśnie planuję coroczny spływ kajakowy) i w ulubionym Beskidzie Sadeckim (mam mete w Ośrodku Min.Sprawiedliwości przy SR w Muszynie-polecam tym co jeszcze nie wiedzą,że mamy takie cacko).Pełna energii wracam z niepokojem w poniedziałek do pracy.
Pozdrawiam jeszcze wakacyjnie,
eipiem
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 3 razy

Postautor: kamino » 04 wrz 2005, 19:10

Witam wszystkich kuratorów bardzo gorąco :!: :lol:
Właśnie wróciłam do pracy 2 września po dłuuuugim urlopie. Spędzałam go ze swą rodzinką zarówno nad morzem (Pobierowo) i w górach (Ustroń). Było cudownie :!: :!: :!:
Muszę przyznać, że w trakcie urlopu myślałam o Was (o osobach, z którymi niemalże codziennie spotykałam się na forum jeszcze przed urlopem). Już od dzisiaj będę starała się być razem z Wami. Cieszę się także, że dołączyły do nas nowe osoby :P .
Do usłyszenia :!: :D
kamino
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: doti » 05 wrz 2005, 16:13

Koniec urlopu niestety nadszedł szybciej niż się spodziewałam, no ale czego oczekiwać skoro wziełam zaledwie tydzień wolnego ale ten tydzień był poprostu cudowny. Razem ze znajomymi spędziłam rewelacyjnu urlop na Mazurach. Wynajęte 2 łodki, 15 osób....Mazury były nasze...oczywiście ograniczona ilość dni nie pozwoliła na przepłynięcie wielu ciekawych zakątków ale dużo widzieliśmy, wiatr wiał cudnie a słońce pozwoliło rozkoszować się sobą do ostatniego dnia....
Polecam Mazury ......... jeśli ktoś chce jakieś namiary to nie ma problemu
Pozdrawiam i wracam do pracy:(
doti

Wróć do Film, książka, muzyka, zainteresowania ....