Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: eska » 19 sie 2006, 16:58
Szukam w necie namiarów na studia podyplomowe w Kielcach lub Częstochowie. Znalazłam tego trochę. Teraz muszę wybrać między: socjoterapią, resocjalizacją z profilaktyką uzależnień, pedagogiką specjalną, itp. Jeśli ktoś ma już za sobą takie rozterki i może mi doradzić co jest najbardziej odpowiednie dla naszej profesji, to będę bardzo wdzięczna. eska
-
eska
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: kesey » 19 sie 2006, 21:29
Jeśli uznałaś, że takie studia wpłyną na podniesienieTwoich kwalifikacji, inaczej niż tylko poprzez posiadanie papierka o ich ukończeniu, to pewnie resocjalizacja z profilaktyką uzależnień.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
-

kesey
- VIP

-
- Podziękował : 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 197 razy
autor: eska » 20 sie 2006, 22:30
Dziękuję kesey za podpowiedź. Czyżbyś sceptycznie odnosił się do tego typu edukacji??
-
eska
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: kesey » 21 sie 2006, 1:57
Może błądzę, ale masz rację Esko- sporo we mnie sceptycyzmu (a może to po prostu pierwsze objawy wypalenia zawodowego)

.
Był kiedyś na tym forum wątek, dotyczący dokształcania się. Przy okazji uwidoczniła się również kwestia motywacji, dla której podejmuje się studia podyplomowe. Chcę wierzyć, że dla Ciebie takim motywem jest li tylko czysta wiedza. Jeśli tak- życzę powodzenia i satysfakcji.
Pozdrawiam

-

kesey
- VIP

-
- Podziękował : 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 197 razy
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...