---------- 15:27 17.08.2006 ----------
Witam Państwa. Jak odczucia po dzisiejszym teście w Częstochowie? Ja jestem pozytywnie nastawiony ale pewny nie jestem. Moim zdaniem test nie był trudny, ani podchwytliwy. Spodziewałem się co prawda więcej pytań z ustawy o kuratorach, ustawy o postępowaniu w sprawach nieletnich i kodeksu karnego wykonawczego a tu większośc pytań dotyczyła podstawowych informacji które nabywa się w trakcie pobytu na tym łez padole. Niestety to by było za piękne. Mi sprawiły problem pytania dotyczące pojęc psychologiczno socjologicznych ( tak chodzi o te dwa pojęcia na końcu testu ). O ile takie pojęcie jak konformizm przemawiają do mojego umysłu i potrafię określic ich znaczenie nawe przez sen, to pojęc z dwu ostatnich pytań nie potrafię sobie nawet przypomniec [hehe]. Jeśli znajdzie się dobra dusza która poda mi te pojęcia będę wdzięczny. Najlepiej też podajcie ich znaczenie. Przejrzałem już wszystkie pojęcia na "b" i "f" w słowniku wyrazów obcych jak i w słowniku psychologicznym a tych "dziwactw" nie znalazłem. Jestem w trakcie czytania konspektów z psychologii może tam znajdę. Pozdrawiam was serdecznie i proszę o podzielenie się spostrzeżeniami.
PS: a propo przeprowadzenia części pisemnej: gratuluję komisji egzaminacyjnej profesjonalizmu. Wszystko poszło sprawnie, zasady były jasne, no i ładnie że test był kodowany.
---------- 15:35 ----------
A jeszcze jedna informacja: najbliżej Częstochowy ośrodek "MONAR" znajduje się w Lublińcu (pytanie nr 26). Jest też w Częstochowie, Poraju i Gliwicach:
Poradnia Profilaktyki i Terapii Uzależnień w Częstochowie,
42-200 Częstochowa,
Al. Wolności 44/19,
tel. (34) 365 48 99, 324 32 56,
368 24 60,
email: owcass@wp.pl
Punkt Konsultacyjny,
ul. Franciszkańska 19/13,
44-100 Gliwice,
tel. 0 602 61 00 23,
email: gliwice@monar.org
www.gliwice.monar.org