---------- 20:14 06.11.2006 ----------
eipiem
Bardzo dziekuje, jestem prcownikiem socjalnym i trafia mnie gdy słysze opieka...bo nie opiekujemy sie tylko wspieramy, uczymy,towarzyszymy w rowiązywaniu trudnych problemów. Opieka tylko wtedy gdy osoba, rodzina jest całkowiecie niezaradna i to też do monentu nauczenia sie pewnych umiejetności spolecznych niebędnych do funkcjonowania.Pomijam osoby niepelnosprawne.
Od 10 lat jestem także kuratorem i moge polecić współpracę z pozarządowymi agencjami pracy ale tylko tymi które maja certyfikaty i świadczą dla bezrobotnych swoje usługi bezpłatnie.
Ośrodki pomocy realizuja teraz bardzo dużo programów pomocowych finansowanych z uniim o bardzo róznym przekroju. Warto sie dowiedzieć co Wasze Ośrodki proponują.
Ja ramach dodatkowych działań codziennie dysponuję ofertami otwartymi z PUP które sciągam z neta.
Co do dzielnicowwych mam rózne doświadczenia.
Becia nie było mi zbyt przyjemnie kiedy z moja głuchoniema klientką( ofuiarą przemocy-maltretowania)poszłam na sprawę a sędzina mnie pyta czy ja jestem ta od ziemniaków na zime i wczasów( pracownik socjalny!!!!) Ty chcesz aby była jasna Twoja pozycja zawodowa ja też tego chcę.
---------- 20:16 ----------
Sorki za literówki ale klawiature mam "zrębaną"
---------- 20:17 ----------
Sorki za literówki ale klawiature mam "zrębaną"