Nadzór rodzicow

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Nadzór rodzicow

Postautor: onefat » 03 kwie 2007, 16:40

witam niedawno mialem sprawe o pobicie nie ukonczylem jeszcze 17 lat
sedzina ktora prowadzila sprawe nie chciala mieszac nam w papierach i nie chciala abysmy byli karania zamiast kuratora orzekla nadzor rodzicow jak to rozumiec co moga rodzice? mowiac to powiedziala ze do domu wracac mam o godzinie 20 a wszytkie moje dopuszczajace oceny czyli dwojki mam poprawic conajmnien na 3. Czy sedzina musze wyslac kuratora czy aby napewno stawilem sie na okreslana godzine w domu (20) i co grozi mi jesli ocen nie poprawie? czy to jest kara czy tylko tak powiedziala i nic nie musze z tych rzeczy robic?
onefat

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kropka » 04 kwie 2007, 18:06

NO a jak myślisz? Zgodnie z art.95 par 2 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego winien jesteś rodzicom posłuszeństwo. Sędzia dając nadzór nad Tobą rodzicom zobowiązała ich do takiego kierowania Twoim postępowaniem, byś już więcej nie wszedł w konflikt z prawem. O ile nie podporządkujesz się ich wymaganiom, ściągniesz na siebie wizytę kuratora, który zasugerować może sądowi mniej satysfakcjonujące dla Ciebie rozwiązanie. Tak więc Onefat do roboty - jest jeszcze trochę czasu na poprawienie ocen i pokazanie się z naprawdę dobrej strony, czego serdecznie Ci życzę.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 635 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Postautor: onefat » 17 kwie 2007, 18:36

dzieki kropka :)
onefat

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz