Przyjęcia na aplikacje na Dolnym ?ląsku, czy to możliwe?

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Przyjęcia na aplikacje na Dolnym ¦lĄsku, czy to możliwe?

Postautor: mirabelka8008 » 18 kwie 2007, 11:21

Jestem kuratorem społecznym, spełniam wymagania formalne ustawy o kuratorach, złożyłam stosowne dokumenty i nic. Od dwóch lat nie ma przyjęć na aplikację kuratorską, chyba że bez "egzaminu i rozmowy kwalifikacyjnej". Proszę jak ktoś coś będzie wiedział o przyjęciach niech napisze na forum.
Mirabelka
mirabelka8008

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: gaga » 18 kwie 2007, 11:51

trzeba pytac w SO czy dostali nowe etaty a z tym jest róznie, jak nie to kanał i mozesz liczyc tylko na jakies tam wątpliwe ruchy kadrowe a jak są etaty to uderzaj ostro
gaga

Postautor: mirabelka8008 » 20 kwie 2007, 8:15

Dzięki za cenną uwagę, jednak w SO twierdzą, że etatów nie ma i nie będzie, a jednak co jakiś czas pojawia się w gronie kuratorów zawodowych ktoś nowy. No ale przecież to tylko Polska.
Mirabelka
mirabelka8008

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...