Pilnie proszę o pomoc!!!

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Pilnie proszę o pomoc!!!

Postautor: kranik92 » 19 maja 2007, 9:38

Witam, nazywam się Przemek i mam 15 lat, nigdy nie miałem kłopotów z prawem, nie byłem też notowany.
Pewnego dnia zaprosił mnie kolega z działki do siebie i poczęstował mnie piwem.
Wracając do domu napotkałem policje i musiałem pojechać z nimi na komędę. Miałem 0,46 promila alkoholu .
Odebrali mnie rodzice i teraz nagle po 3 miesiącach przychodzi mi wezwanie do sądu w sprawie mojej demoralizacji
Co mi za to grozi?
Jest to mój pierwszy i ostatni taki wyskok, uczę się w klasie humanistycznej i opinie mam bardzo dobrą
kranik92

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: milla1982 » 19 maja 2007, 15:21

Przed przyjściem wezwania na rozprawę powinien przyjść do Ciebie kurator, który zrobi wywiad środowiskowy. Porozmawia z Toba, twoimi rodzicami, skontaktuje się z wychowawcą klasy/pedagogiem szkolnym (przynajmniej powinien). Z tego wyiadu napisze informację dla Sądu. Jeśli rzeczywiście masz dobrą opinię, tak jak piszesz i potwiedzi to kurator, to sprawa najprawdopodbniej zostanie umorzona. Natomiast, jeśli coś jest nie tak (np. kurator stwierdzi, że pochodzisz z rodziny niewydolnej wychowawczo), to Sąd może ustanowić nad Twoja rodziną nadzór kuratora rodzinnego.
Pozdrawiam
Milla1982
milla1982

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi