Hurra! Są już wyniki!

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Postautor: elfaf » 05 lip 2007, 22:57

per aspera ad astra :)

Witajcie! Elfaf już spokojna i szczęśliwa :) To był emocjonujący, ale niezwykle sympatyczny dzień. Komisja przewspaniała!!!! Poznałam masę świetnych ludzi, którzy trafią w ramach aplikacji do poszczególnych sądów rejonowych.
Póki co, badam pilnie rozkłady jazdy pkp i pks do pewnego niezwykle malowniczo położonego miasta, gdzie ślepy los mnie zesłał..
I im więcej o tym myślę, tym bardziej mi się to podoba :)
Nie pozostaje mi nic innego jak wykrzyknąć z radością:
,,¯egnaj Toruniu, witaj Brodnico!" :)

ps. Kanko, dzięki za miłe słowa. Nie mogłam przecież postąpić inaczej. Ten Grudziądz Ci się należał i już! Trzymaj się cieplutko! Z pewnością wypijemy jeszcze niejedną kawkę, bo kawiarni w Toruniu pod dostatkiem:)
I może nawet zabierzemy Jurka, żeby Mu nie było przykro ;)
,,Nec me pudet fateri nescire, quod nesciam" Cyceron
elfaf
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: jurek » 06 lip 2007, 0:59

No no no ciernista ta Wasza droga do gwiazd :!: :!: :!:
Elfaf wesołek z Ciebie oj wesołek :!: :!: :!:
Brodnica :roll: :roll: :roll: No to się rozmarzyłem bo jeśli miał bym do wyboru którykolwiek z sądów okręgu toruńskiego wybrał bym właśnie Brodnice :!: :!: :!: :D .
Dla mnie korzyścią z tej Waszej batalii aplikacyjnej jest to, że miasto Kopernika będzie reprezentowane na forum przez trzy dodatkowe osoby (tylu tu Was naliczyłem) mam nadzieję że nie zostawicie mnie tu samego. A swoją drogą trzy z czternastu to dobry wynik :idea: .
Multi multa sciunt, nemo omnia
Awatar użytkownika
jurek
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 0 raz

Postautor: kanka » 06 lip 2007, 9:23

Już nie mogę się doczekać chwili, kiedy przekroczę progi Sądu nie tylko jako społeczny, ale jako aplikant :D

Droga Elfaf, Brodnica to naprawdę piękne miasto, a i do Bachotka* niedaleko :)

Szanowny Jurku, forum to miejsce miłych pogawędek ale również ogromna skarbnica wiedzy i doświadczeń, która dzięki Wam jest stale wzbogacana, zatem z ogromną przyjemnością będę dalej śledzić posty :D

*- piękne, duże jezioro
kanka

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: elfaf » 06 lip 2007, 12:12

Jurku, ćwicz statystyki, ćwicz !!! Zdaje się, że jest nas czworo, a nie troje!!! Zapomniałeś chyba o Alinkaka, która też zasili od września szereg aplikantów (Alinkaka, gdzie będziesz błyszczeć jako aplikant?).
Była jeszcze niejaka/niejaki Ade ale po ustnym zamilkła/zamilkł i nie wiadomo czy załapał/załapała się do szczęśliwej ,,14".
Ade, jeśli możesz to daj znać!
Póki to zrobisz, Jurek pewnie sam Cię rozszyfruje ;)

ps. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że podjęłam dobrą decyzję. Brodnicy raz zdobytej nie oddamy nigdy! ;)Pozdrawiam serdecznie zespół z Brodnicy! Oj, będzie się działo...;)
elfaf
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: ade » 06 lip 2007, 13:32

oj, tak brodnica malowniczo połozona...niestety nie odzywam się ponieważ nie dane mi było być w grodnie "szczęśliwej 14"; miałam cichą nadzieję, że spośród tych 14 osób żadna nie będzie chciałą dojeżdżać do brodnicy...a jednak...; -)ja mieszkam w brodnicy i niestety byłam dopiero na 26 pozycji;
PS. Jurek nie musi mnie już rozszyfrowywać...
Ale spróbuję jeszcze do Włocławka, podobno będzie tam ogłoszony konkurs. Pozdrwaiam tych, którzy zostali zakwalifikowani i gratuluję jednocześnie.
ade

Postautor: elfaf » 06 lip 2007, 16:31

Dzięki Ade za błyskawiczny odzew! Widzisz Jurku, odnalazła się piąta osoba :) Jest nas coraz więcej :) Może przegonimy nawet Szczecin? ;) Bartłomieju i Kropko wybaczcie ;)
Kto następny? ¦miało, śmiało! Logować się i chwalić who is who. Wiem z rozmów korytarzowych", że większość tegorocznych toruńskich aplikantów odwiedza to forum i pilnie śledzi jurkowo-elfafowskie zapiski ;)
ps. Ade, Trzymamy za Ciebie kciuki, abyś z czasem mogła również dołączyć do grona aplikantów. A co do ewentualnego konkursu w okręgu włocławskim, pozwolę sobie odesłać Cię do Jurka :)
elfaf
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: justin » 06 lip 2007, 16:45

ja niestety nie dostałam się na aplikację, zabrakło mi bardzo malutko :(. wiecie coś może na temat naboru we Włocławku?
justin

Postautor: ade » 06 lip 2007, 16:47

dziękuję bardzo za dobre słowo...
jeżeli będziesz pracowała w brodnickim sądzie, pewnie się spotkamy nie raz, nie dwa... jestem społecznym, poza tym współpracuję z kuratorami z racji wykonywanego przeze mnie zawodu;-) a co do egzaminów na aplikację to mam naprawdę mieszane uczucia...uwagi zachowam dla siebie...
tymczasem pozdrawiam raz jeszcze...
kuratorzy w brodnicy są świetni!!!!!
ade

Postautor: kanka » 06 lip 2007, 17:00

---------- 16:51 06.07.2007 ----------

Cześć Elfaf! Witaj Ade - rozmawiałyśmy przed ustnymi :D Pozdrawiam z Grudziądza. ¯yczę Ci szczęścia na egzaminach we Włocławku. Etat aplikanta Ci się należy, wiem jak bardzo się starałaś i jak byłaś dobrze przygotowana. Szkoda, że tak mało etatów w Brodnicy :(
Mam nadzieję, że nie zapomnisz o forum, wszak jesteś społecznym!
Na pocieszenie powiem Ci, że wszyscy aplikanci zostali z góry uprzedzeni, że po aplikacji część z nich nie pozostanie w Sądach do których się dostali i będą skazani na dojazdy.

---------- 17:00 ----------

Justin, Ciebie też bardzo serdecznie pozdrawiam. Zabrakło Ci tylko kilka punktów :( Na pewno duzo czasu poswięciłaś na naukę, zatem walcz o etat w bliskich okręgach. Będziemy trzymać kciuki.
kanka

Postautor: ade » 06 lip 2007, 17:15

sama nie wiem, czy praca kuratora zawodowego to szczyt moich marzeń :lol: pracuję z tzw. trudnym klientem od ok. 10 lat i wiem, że ta praca strasznie wypala, ale daje też pewną satysfakcję; kiedy nie wyjdzie mi z kuratelą, to trudno..., jedno jest pewne - nie mam siły przyswajać sobie teorii, która na niewiele przydaje się w praktyce; pozdrawiam!
ade

Postautor: justin » 06 lip 2007, 17:31

---------- 17:19 06.07.2007 ----------

dzięki kanka. nie poddam się. będę walczyła dalej :D.

---------- 17:31 ----------

ade zgadzam się z Tobą. wiem sama po sobie. doświadczenie nie jest ważne. liczy się teoria, wiedza książkowa, a gdzie praktyka?
justin

Postautor: alinkaka » 06 lip 2007, 21:50

Odpowiadam na apel elfaf i witam wszystkich serdecznie. Ja odbędę aplikacje w Grudziądzu.
Trzymam kciuki za osoby, którym nie powiodło się w „naszym rzucie”, a zamierzają nadal walczyć o aplikacje. Z doświadczenia znam uczucie zawodu i rozczarowania, gdy okazuje się, że podjęte starania i trud nie przyniosły pożądanych rezultatów.
Justin i ade walczcie dalej. Ja wcześniej dwukrotnie odpadłam. To, że tym razem wam się nie powiodło o niczym nie przesądza.
alinkaka
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kanka » 07 lip 2007, 10:12

Witaj alinkaka! Już niedługo będziemy częściej spotykać się na korytarzach Sądu niż na forum :D Pochwal się, czy Grudziądz to miejsce gdzie startowałaś czy niezupełnie :wink:
Tak czy inaczej w Grudziądzu pracy kuratorskiej wystarczy dla wszystkich aplikantów :D Jeżeli nie jesteś z Grudziądza, polecam się na wspólne zwiedzanie pięknych zakątków - a jest ich naprawdę sporo :D

Aniołku35 opowiedz co u Ciebie i gdzie w końcu trafiłaś, bo zamilkłaś troszkę po czwartku. :(
kanka

Postautor: aniołek35 » 23 sie 2007, 18:34

Czy podczas aplikacji można mieć dodatkowe zatrudnienie, bo słyszałam, że któremuś apikantowi udzielono zgody?? też chciałbym podjąć dodatkową pracę. Czy wiecie do kogo można zgłosić się?
aniołek35

Postautor: jurek » 14 wrz 2007, 0:10

Dowiedziałem się dzisiaj, że jutro a w zasadzie to już dziś jest zaprzysiężenie „nowych” w Sądzie Okręgowym w Toruniu. Dlatego w tym miejscu chciałem Wam czyli „nowym” koleżankom i kolegom życzyć miłych chwil w Waszej nowej pracy !!!
elfaf a w poniedziałek do Brodnicy „marsz” oj będzie się działo ... :wink:
Multi multa sciunt, nemo omnia
Awatar użytkownika
jurek
k.zawodowy
k.zawodowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...