jak zrozumiec zlecenie pomóżcie! PILNEEEEEEE

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

jak zrozumiec zlecenie pomóżcie! PILNEEEEEEE

Postautor: Roksana » 06 sie 2007, 17:50

dostałam zlecenie nadzoru nad nieletnim pisze tam "1 spawozdzanie złożyć w 2 egz. ( czytli rozumiem że spawozdanie z objęcia nadzoru?) a później pisze tak: kolejne spawozdania na kartach czynności należy składać na koniec każdego miesiąca a nastepnie kwartalnie Więc kolejne mają byc TYLKO na kartach nie w formie spawozdania? oraz jak mam rozumiec "A NASTEPNIE W SPAWOZDANIACH KAWRTALNYCH" kiedy będzie to następnie? PROSZE O POMOC GDY¯ JESTEM POCZ¡TKUJ¡CA I musze zadawać takie pytania by nie popełnić jakiegos błędu. Dzieki roksi1006@wp.pl
Kurator społeczny
Roksana

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Barbara » 12 sie 2007, 19:50

Jako kurator społeczny, pracujesz pod kierunkiem kuratora zawodowego. To do niego kieruj wszystkie te pytania. Najlepiej umów się na dłuższą rozmowę w celu wyjaśnienia wszystkich wątpliwości.
Barbara
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 1 raz

Postautor: Roksana » 13 sie 2007, 8:21

z miłą chęcia bym się spotkała z "moim zawodowym" niestety jest zajęty więc myślałam że tu znajdę odpowiedź jednak sie myliłam
Kurator społeczny
Roksana

Postautor: eipiem » 13 sie 2007, 21:02

Roksana co to znaczy wg Ciebie "zajęty"?
eipiem
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 3 razy

Postautor: Roksana » 14 sie 2007, 7:39

zajęty to chyba zapracowany nie wiem mniejsza z tym więcej o nic nie będe pytać żegnam
Kurator społeczny
Roksana

Postautor: eipiem » 14 sie 2007, 19:28

Roksana czyżbyś była "zajeta".
Zawodowy ma 2 dyżury w sądzie - nic prostszego jak umówić się z nim i pogadać.¯e ma dużo pracy - to inna bajka.
eipiem
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 3 razy

Postautor: kesey » 19 sie 2007, 0:51

Ponieważ od pewnego czasu stałem się złośliwy i stetryczały, podaję link, który może się przydać :wink:

http://www.cmppp.edu.pl/kursy/kurs.asp?idkurs=142
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: ewjusta » 19 sie 2007, 12:18

Brawo Kesey!!
ewjusta

Postautor: Roksana » 25 sie 2007, 12:52

KESEY POPROSTU MNIE WNIERWIASZ I TYLE M¡DRALO!!!!!!!!!!!!!!!!!! WSAD¯ SOBIE GDZIE¦ TEN LINK
Kurator społeczny
Roksana

Postautor: kropka » 25 sie 2007, 15:05

O, to się Kesey'owi dostało :cry: Wracam po urlopie, a tu się forum rozbrykało :P Swoją drogą to zaczynam coraz mniej się dziwić MS, że chce znacząco ograniczyć ilość takich, pożal się... Mam ja takiego odziedziczonego kwiatuszka (początkującego), który ni w ząb. Na nic ciężkie godziny szkolenia, dawania wzorcowych dokumentów itd. Ostatnio zaszokowała mnie ta osoba, przynosząc ...wywiad jednorazowy i sprawozdanie z nadzoru tymczasowego w karcie czynności. Oj, zmartwi się koleżanka, wracająca niebawem z urlopu macierzyńskiego.
Pozdrawiam wszystkich pourlopowo i wcale niezłośliwie :crazy:
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 635 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Postautor: Roksana » 25 sie 2007, 17:16

SORRY ALE JA NIE MIA£AM NIESTETY SZKOLENIA , CZYTAM SAMA KSI¡¯KI I DODATKOWO SIÊ UCZÊ A WY M¡DRALE TYLKO SIÊ M¡DRZYCIE BO JUZ WSZYSTKO WIECIE I PATRZYCIE NA INNYCH Z GÓRY TO ¯ENUJ¡CE CIEKWE JAK TRAKTUJECIE PODOPOECZNYCH PEWNIE MACIE ICH ZA NIC TO KONIEC PO NIE MAM SI£Y DO WAS
Kurator społeczny
Roksana

Postautor: Adamo » 20 wrz 2007, 16:57

Roksana ja tez jestem społecznym i z kazdym pytaniem zwracam sie do mojego szefa- kuratora zawodowego i zawsze ma dla mnie czas bo pracujemy razem a nie kazdy na swoja rękę z tego co wiem
Awatar użytkownika
Adamo

Postautor: tomek » 24 wrz 2007, 23:09

Roksano! Nie patrzymy z góry zarówno na podopiecznych, jak i kuratorów społecznych - początkujących i tych ze stażem. Jednak co już było wielokrotnie tu powtarzane (nawet przeze mnie), że każdy kurator zawodowy ma inne wymagania i styl pracy. Nie można więc tu pytac co napisać, jak ująć itp. Co zrobisz, jak "Twój" zawodowy odrzuci sprawozdanie ponieważ będzie napisane, nie tak, jak by sobie życzył? Poprosisz nas o sprostowanie? Ponadto obecne druki powierzenia są na prawdę czytelne i wystarczy je przeczytać ze zrozumieniem - stąd pewnie żart Keseya.
Oskarżasz nas o złe traktowanie podopiecznych po tym, jaką odpowiedź otrzymałaś. Natomiast ja zastanawiam się nad Twoim opanowaniem w pracy z podopiecznymi, skoro tak łatwo dajesz się tu ponieść emocjom.
Na koniec. Pewnie wystarczyłoby udzielić Ci krótkiej odpowiedzi na zadane pytanie i byłby spokój z tym postem, tymczasem rozpętało się piekiełko. Zauważ jednak, że nikt Ci nie zarzuca braku wiadomości, ani kompetencji. Masz prawo nie wiedzieć, będąc początkującą, jednak nurt wszystkich wypowiedzi ukierunkował się w stronę współpracy, Twojej z kuratorem zawodowym. Nie może być, jak słusznie zauważył Adamo, że każde z Was pracuje na swoją rękę. Musicie mieć dla siebie czas, nawet na tak prozaiczne sprawy techniczne. Pozdrawiam i życzę cierpliwości i wytrwałości w pełnionej funkcji. :)
tomek
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi