egzamin pisemny na aplikację w Toruniu

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

aplikacje w Kraku

Postautor: szirawa » 13 cze 2007, 22:51

Witam ;) do odważnych świat należy, kto tam zdaje w Krakowie 3 lipca na aplikację. Mamy 6 etatów, nic w samym grodzie smoka wszystko na powiat. Jeśli ktoś tak jak ja będzie próbował z "z motyką na księżyc" piszcie! Buźka
szirawa

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: elfaf » 17 cze 2007, 13:48

Jurku, mam nadzieje że nadal trzymasz za mnie kciuki? Im bliżej środy, tym mniej wiary...
Moja fasolka na działce wykiełkowała, więc w razie niepomyślnych środowych wieści będę miała czym się zająć jesienią.

A póki co, by skrócić oczekiwanie, może by tak wybrać się do Ciechocinka...Polecasz?

A to puenta egzaminu na aplikację:

,,Minus saepe pecces, si scias, quid nescias"
elfaf
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: ade » 17 cze 2007, 15:03

...nawiązując do egzaminów ustnych, mnie również nie poszło najlepiej... ciekawe z czego to wynika, że wiele osób ma podobne odczuca... czy ludzie są tak kiepsko przygotowani, czy poprzeczka jest zbyt wysoko, zdecydowanie za... podniesiona? moja samoocena spadła do zera a przyznam, że trochę dziobałam;-) może to problem z pamięcią:-) cóż...pozdrawiam
ade

Postautor: jurek » 17 cze 2007, 15:25

Elfaf Ciechocinek jak Ciechocinek jest gdzie spacerować a pogoda ku temu sprzyja więc w drogę. A co do egzaminu to na pewno zostaniesz przyjęta – Trzymam kciuki i już mnie zaczynają powoli boleć palce ale wytrzymam do środy. Miłego spaceru !!!
Multi multa sciunt, nemo omnia
Awatar użytkownika
jurek
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: elfaf » 17 cze 2007, 23:53

Jurku, Ty jak zwykle w tym kapturze prezentujesz się profesjonalnie kuratorsko ;) Nie napiszę, że męsko, bo przecież mogę się narazić Komisji ;) Takie rzeczy nie powinny wszak interesować idealnego kandydata na kuratora;)
A tak na serio to dziękuje za ciepłe słowa. Nie ma to jak brać kuratorska:)-chociażby w konstelacji społeczno-zawodowej.

Spacer był, ale z dozorowanym ;) I to raczej nie spacer ale trudna ,,intelektualna wędrówka". Okazja do wypróbowania nowych teorii w praktyce - m.in ,,strategia otwarta" wg. Ostrihanskiej i Greczuszkin (ciekawe skąd ja to znam...)

Zgadzam się z Komisją, że cierpliwość to wielka cnota, ale ten termin środowy wydaje się tak odległy...
Komisjo, czyń swoją powinność...
,,Nec me pudet fateri nescire, quod nesciam" Cyceron
elfaf
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: gala » 12 wrz 2007, 17:23

Masakra "elfaf" skąd takie pytania ja nawet na studiach resocjalizacyjnuch połowe z tego nie miałam!!!! Czy oni podaja jakies zagadnienia jak wy sie tego nauczyliscie i z czego, przecież to niemozliwe zeby sie nauczyc ileś książek bez podania jakiegos zakresu! Piszę tak bo nie mam pojecia o tych egzaminach a mam zamioar składac papiery a panie w sadzie nie sa za bardzo wylewne żeby cię dokładnie poinformować! Jeśli by ktos był tak dobry niech mi powie jak to wszystko wygląda od samego poczatku! Wiem tylko że papiery składa sie do sądu okręgowego!!!! Jestem świeżak w tych sprawach więc prosze nie dziwcie sie że zadaje takie pytania!!! Dzieki za wyrozumiałosć
gala

Postautor: elfaf » 13 wrz 2007, 13:51

Witaj ,,świeżaku" :) Widzę , że dobijasz się z każdej możliwej strony a tu cisza na forum. Powoli, powoli...Nie od razu Kraków zbudowano. Polecam zaglądać od czasu do czasu na internetowe strony Sądu Okręgowego np. w Toruniu. Tam znajdziesz WSZYSTKIE!!!!!! niezbędne informacje. pozdro
,,Nec me pudet fateri nescire, quod nesciam" Cyceron
elfaf
k.zawodowy
k.zawodowy

Poprzednia

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...