witam serdecznie
otóż jako kurator społęczny bardzo często jestem proszony przez mojego przełożonego o zrobienie wywiadów środowiskowych - rodziny zastępcze, przygotowanie do pierwszego posiedzenia, NPW u różnych NW
rozumiem, że jako społeczny robię to społecznie, ale czy jadąc po kilkanascie km do klienta nie należy mi się jakiś zwrot kosztów?
za nadzory dostaję ryczałt, choć i to nie do końca gdyz nadzorów mam blisko 20, a ryczałt otrzymuję za 14; jak to z tym jest? czy jeśli mam 2 NW na jednym adresie to powinno się liczyć jako jedno czy jako dwa? bo mi liczą jako jedno, a przecież piszę dwa oddzielne sprawozdania, kontaktuję się z dwoma różnymi szkołami i wychowawcami. wykonuję podwójną pracę
no i te wywiady - czy powinienem za nie otrzymywać ryczałt, czy to też kwestia uznaniowa kuratora zawodowego - bywa że miesięcznie przygotowuję 4 wywiady i dostanę za 1 zapłacony - 71,43 zł o ile dobrze pamiętam
będę wdzięczny za sugestie i uwagi w tej tematyce
ps. pewnie dalej siedziałbym cicho i robił swoje, no ale skoro ponoszę realne koszty - pracuję na terenach wiejskich, to chyba jakoś tę kwestię muszę ugryźć