Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: Abel » 13 gru 2007, 18:28
chcialbym w tym roku spróbowac swoich sil na egzaminie aplikacyjnym. wlasnie tak sobie przeglądałem furum... i w zwiazku z tym mam pytanie: czy wszedzie sa dodatkowe punkty na egzaminie za podyplomówki i za bycie kuratorem spolecznym?
-

Abel
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: BartK » 13 gru 2007, 23:10
Nie ma jeszcze ujednolicomej rekrutacji na aplikację kuratorską w skali kraju. Punkty, o których wspominasz, na pewno nie mają żadnego formalnego znaczenia i są wyłącznie uznaniowe.
-

BartK
- VIP

-
- Podziękował : 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
autor: Abel » 04 sty 2008, 13:40
przejrzałem forum i znalazłem wątek, gdzie dziewczyna zdała dobrze test ale przepadła, gdyż przyznawano dodatkowe punkty za podyplomówki. a ona ich nie miała

-

Abel
-
autor: agnieszka l » 08 lip 2008, 15:42
witam

ja właśnie dziś tez przeczytałam o dodatkowych punktach w przypadku egzaminu na aplikacje, sama się zastanawiam czy nie wybrać sie na podyplomówkę ;-?, za rok kończę magistra z pedagogiki i jak na razie celem moim jest starać się o aplikację kuratorską
-

agnieszka l
-
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...