Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: markaro » 21 lis 2007, 20:01
Witam, od czerwca jestem kuratorem sądowym dla dorosłych, czuję że ta praca jest dla mnie odpowiednia, dlatego zaczełam myśleć o aplikacji kuratorskiej. Mam wykształcenie wyższe pedagogiczne. Proszę o odpowiedź jakie dokumenty mam złożyć i do kogo kierować podanie na aplikację kuratorską?? I czy dokumenty można składać cały rok czy tylko wtedy, gdy jest ogłoszenie o nabór na aplikację? Proszę o odpowiedź.
-
markaro
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: BartK » 24 lis 2007, 10:59
Podanie kierować należy do prezesa danego sądu okręgowego. Wymagane dokumenty to na pewno właśnie podanie o przyjęcie, cv, odpis dyplomu. Niezbędne informacje uzyskasz w biurze kuratora okręgowego, gdzie wystarczy zadzwonić.
Poza tym proszę skorzystać z opcji "szukaj", ponieważ w tym temacie sporo już zostało powiedzaine na forum, co właśnie sprawdziłem.
-

BartK
- VIP

-
- Podziękował : 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
autor: Danusia » 10 gru 2007, 23:26
Bardzo dziękuję za odpowiedź..dla mnie net to nowość
-
Danusia
-
autor: Abel » 16 gru 2007, 14:09
mam pytanie o to podanie, czy w kazdym sądzie o. to podanie jest inne, i czy trzeba o nie sie stawiac osobiście?
-

Abel
-
autor: BartK » 16 gru 2007, 16:22
Abel pisze:i czy trzeba o nie sie stawiac osobiście?
Za bardzo nie wiem o co tutaj chodzi

Jeżeli natomiast chodzi o pierwszą cześć pytania to żaden sąd nie narzuca określonego wzorca podania na aplikację kuratorską. W podaniu muszą być po prostu zawarte określone elementy i tyle.
-

BartK
- VIP

-
- Podziękował : 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...