Cześć.....!!!

Forum, na którym możesz przedstawić się innym, napisać kilka słów o sobie ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Cześć.....!!!

Postautor: Abel » 04 sty 2008, 13:46

Jestem studentem V roku prawa i w tym roku bardzo chciałbym spróbować dostać sie na aplikacje, jestem studentem KUL-u i studiuje w Stalowej Woli a mieszkam w małej miejscowości w okolicach Piotrkowa Trybunalskiego.
Awatar użytkownika
Abel

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Mineiro » 04 sty 2008, 16:09

Powodzenia...Ja się staram od 5 lat
Mineiro

Postautor: GRUBY » 04 sty 2008, 19:10

Ja się dostałem po 4 latach, tak więc powodzenia i cierpliwości!
GRUBY
k.zawodowy
k.zawodowy

Re: Cześć.....!!!

Postautor: dzastka » 09 sty 2008, 19:28

Witam, ja również jestem studentką V r. prawa kul ale w Lublinie, dodatkowo skończyłam w zeszłym roku psychologie i w chwili obecnej konczę aplikacje kuratorską , dostałam sie bez wiekszego wysiłku wiec...... chyba nie wymaga to jakiegoś mega cudu, pozdrawiam i powodzenia, jesli masz jakies pytania to śmiało.. :wink:
dzastka

Postautor: kgb14 » 10 sty 2008, 23:27

Witam . Mineiro --- w twojej wypowiedzi widze pewien sarkazm , zrezygnowanie lub złośliwość ? Mylę sie ? Mam nadzieję .
Postaraj sie może lepiej .
Dzastka napisała , ze dostała się w trakcie studiów ( po magisterce oczywiście jak rozumiem ) , więc jest to możliwe , zakładam , ze nie chodzi o jakies koneksje .
Abel - myslę , że szanse ma każdy kto chce tego naprawdę , jednak w mojej ocenie powinno mieć sie jakieś doświadczenie ( nie jest to oczywiście obligatoryjne bo czasem młody człowiek lepiej chłonie wiedzę i nie jest przesiakniety pewnymi stereotypami) . Poza tym to zależy od etatów w danym okręgu i zapotrzebowania oczywiście .
Ja dostałem sie na aplikacje w 1-3 mies. po złożeniu podania . Ale wcześniej byłem prac. socj. i kuratorem społecznym prawie 4 lata w pionie rodzinnym ( teraz jestem w ,,dorosłym'' ) .
Ale nie to jest najważniesze tylko jak do tego podejdziemy . Zakładam , ze wszyscy chcą sie dostać do tej pracy aby być przydatnym drugiemu człowiekowi , robić coś dobrego itp. a nie dla kasy . Kiedys kurator zarabiał , niedużo , wtedy tłumów nie było ( a to znam z opowieści , od o pare lat starszych koleżanek ( które serdecznie pozdrawiam ;) )
Pozdrawiam i życzę wytrwałości oraz chęci i zaangażowania .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Postautor: dzastka » 11 sty 2008, 20:59

---------- 19:53 11.01.2008 ----------

sarkazm......?? he , źle odczytałeś moją wypowiedz. Oczywiscie ze dostalam sie po magisterce i w trakcie drugich studiów, nie mialam żadnego doświadczenia zawodowego gdyż jest to moja pierwsza praca a o koneksjach... no cóż... bez komentarza....., zawsze można sie do nich odnieść jesli nie można przypiąc komuś innej brożki.
Z moich aktualnych doświadczeń wynika, iż na egzaminie liczy sie przede wszystkim wiedza! a nie koniecznie doświadczenie w tego rodzaju pracy, będąc już prawie mgr dwóch najbardziej pożądanych kierunków w tym zawodzie raczej wymaganą wiedzę mam opanowaną, dlatego egzamin nie sprawił mi problemów.
Przestrzegam wszystkich przed demonizowaniem stopnia trudności egzaminu, choć przyznaję.., konkurencja jest bardzo duża i wysoka liczba punktów do zdobycia, ale w końcu ostatecznie mniej więcej wiadomo z czego należy się przygotować.
Zalecam zaś wiarę w swoje możliwości i umięjętności, w końcy nie po to studiujemy 5 lat, zdajemy w sesjach dziesiątki egzaminów żeby potem oblewać te, na których najbardziej nam zależy!!:)
Pozdrawiam i życze wszystkim powodzenia!!

---------- 19:59 ----------

kgb 14 sorki to ja żle odczytalam twoją wypowiedz :oops: widze ze jej początek nie odnosi się do mojej wypowiedz;) no coż ... zdarza sie.. drobna nieuwaga z mojej strony :wink:
Pozdrawiam,
dzastka

Postautor: kgb14 » 11 sty 2008, 23:12

---------- 22:11 11.01.2008 ----------

dzastka - wypowiedź o sarkaźmie nie była skierowana do Ciebie ( poczytaj dokładnie ) ! była do Mineiro .
Zgadzam siez tobą ---- zasadniczo .
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w pracy i na egzaminie ( odpukuję :) ) bo jak rozumiem masz go jeszcze przed sobą .

---------- 22:12 ----------

a sorki teraz ja nie doczytałem dopisku , tez jestem ślepy ........ starość ........
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: represja » 12 sty 2008, 1:14

mam nadzieję że uda Ci się dostać na aplikację. W tym zawodzie potrzeba jak najwięcej prawników.
represja

Postautor: ksb » 19 lut 2008, 21:34

Cześć! Co najmniej dwa lata czytam forum, ale dopiero Represja zachęcił/a mnie do zabrania głosu. Jestem starym kuratorem, niejedno widziałam, pewnie jeszcze niejedno zobaczę...w tym naszym "ogródku".
Bardzo mi się to forum podoba i przydaje.
Serdecznie pozdrawiam dyskutujących i "podglądaczy".
ksb
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 88 razy
Otrzymał podziękowań: 46 razy

Postautor: kesey » 20 lut 2008, 1:36

Witaj Ksb- całkiem fajny zbieg okoliczności, że wraz z Twoim pojawieniem się forum tak się dzisiaj rozgrzało :D.

Pozdrawiam.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: kgb14 » 20 lut 2008, 1:48

Witam ze swej strony . Nie wypadało mi powitać Cię przed gospodarzem :) :D
Mam nadzieje , że nasze nick-i nie będą się myliły innym :shock: :) :) ;)
Pozdrawiam.
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kropka » 20 lut 2008, 19:20

Witaj Ksb (chyba nie będziesz się myliła z Kgb14 - nawet jak hmmm ktoś niedowidzi, to ta 14-tka jakby co - jest). Mam nadzieję, że będziesz się tu czuła co najmniej tak dobrze jak ja, chociaż czasami ossstro jest. Wkrótce 3 lata mijają, jak istnieje Forum, a nadal zdarzają się tematy, które rozpalają wielkie emocje. Znakiem tego, żyjemy.
Pozdrawiam cieplutko :)
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 635 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Wróć do Dzień Dobry :)