witam wszystkich serdecznie jestem nowa na forum ale bardzo potrzebuję waszej pomocy
życie zaczeło mi się sypać
rozwód z mężem w toku (wniosłam 2 raz ponieważ za 1 razem nie dostałam mieszkaliśmy razem i chociaż dziecko nie było w dobrych relacjach bo ojciec albo spał (po narkotykach ) albo sie awanturował po nocach po wizycie u kolegi) to nie dostałam ,nie mogłam tego znieść więc pewnego dnia spakowałam siebie dziecko i sie wyprowadziłam on uciekł przed policją za granice.Nie interesował się dzieckiem dopiero jak sie dowiedział ze bede 2 raz wnosić o rozwód (adwokata mi nie przydzielili z urzedu stwierdzili ze mnie stać na niego )zaczął wysyłać pieniądze(100e) gdzie tygodniowo zarabia 400e ale nie to miałam na myśli. przez cały czas teściowie mi pomagali tak mi sie wydawało ponieważ ostatnio zauważyłam ze dziecko mnie dziwnie traktuje nie chce sie przytulić (5 lat) na wszystko odpowiada ze babcia to babcia tamto i babcie bardziej kocha a mama to sie nie liczy u babci mu bedzie lepiej wtedy zaświeciła mi sie lampka w głowie ze moje dziecko jest nastawiane przeciwko mnie ,więc przestałam pozwalać chodzić do dziadków ale oni robili wszystko zeby dziecko szło do nich nawet słyszałam jak powiedział do dziecka jak nie przyjdziesz to bedę musiał wywalić zabawki do śmietnika (ludzie to chyba przesada) okazało się również ze teściowa lata po całym mieście nawiedza moich znajomych i opowiada jak to ona się przez 5 lat zajmowała dzieckiem a ja chodziłam na chłopów i dziecko mnie nie interesowało nie dalej jak wczoraj pojechałam po dziecko z koleżanką i przyszedł teść po piwku w odwiedziny do wnuka gdy powiedziałam ze się spieszę i koleżanka małego wzieła za rękę ten udeżył ją reką ze poleciała na ścianę ,oczywiście zaczełam bronić koleżanki odciągnełam go i wiecie co jak pojechałam na policję on juz tam był i zgłaszał napaść na niego dlatego proszę o pomoc jak napisać pozew o zakazie zbliżania się do nas bo w takiej atmosferze nie wytrzymamy długo i myślę ze dziecko też nie .proszę pomóżcie mi to napisać albo jakiś wzór jeżeli ktoś pisał coś takiego nie zostawiajcie mnie bez odpowiedzi bo na taki temat nigdzie nic znaleśc nie mogę
Pozdrawiam serdecznie Netka26